Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudata demisie a lui Vasile Dîncu: pleacă din funcție înaintea unei ședințe cruciale

gov.ro
Vasile Dîncu

Demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării vine într-un moment extrem de ciudat. Marți, la Palatul Cotroceni, ar fi trebuit să aibă loc o ședință a Consiliului Suprem de Apărare al Țării. Vasile Dîncu și-a motivat decizia susținând că îi este imposibil să mai colaboreze cu președintele Klaus Iohannis.

Citește și: BREAKING - Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării: nu pot colabora cu președintele Iohannis

Această ședință CSAT este extrem de importantă, în condițiile în care tot mai multe țări occidentale trimit armament greu în România pentru a întări Flancul Estic al NATO. Spre exemplu, aseară a intrat în România primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de Luptă al NATO dizlocat la Baza Cincu.

Presiunea politică asupra lui Vasile Dîncu există încă de acum două săptămâni, când a făcut o serie de declarații controversate privitoare la situația din Ucraina. Atunci, Dîncu a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, dar nu a demisionat din funcție.

Dacă Vasile Dîncu nu a demisionat ca urmare a discuțiilor cu premierul Nicolae Ciucă ci ca urmare a neînțelegerilor cu președintele Klaus Iohannis înseamnă că altceva s-a petrecut între timp și l-a forțat pe ministru să demisioneze.

Declarațiile care îi sunt imputate lui Vasile Dîncu

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.”, arată un anunț al Guvernului.

În cursul zilei de luni, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, era aşteptat luni la dezbaterea ”Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea USR, în urma declaraţiilor sale privind negocierile pentru pace din Ucraina. Ministrul a fost chemat iniţial în urmă cu o săptămână, însă acesta a solicitat amânarea întâlnirii, motivând că nu îi permite programul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.