Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudățeniile naturii: ce a pățit un șarpe uriaș care a încercat să mănânce un porc spinos

AVIAD BAR/PARKS AND NATURE AUTHORITY
sarpe

O întâmplare mai aparte a avut loc în orașul Soham, Israel, în această săptămână, când mai mulți proprietari de câini au observat un șarpe negru de mari dimensiuni care zăcea în apropierea parcului local pentru câini din oraș. Șarpele a fost găsit nemișcat, cu un porc spinos la fel de nemișcat prins în gură, informează jpost.com.

Aviad Bar, un ecologist de reptile de la Autoritatea pentru Natură și Parcuri, a vizitat locul faptei și a identificat că era un șarpe neveninos din specia șarpe bici negru care încerca să mănânce un porc spinos comun.

"Din analiza situației, se poate presupune că șarpele a încercat să devoreze porcul spinos și, imediat ce a decis să renunțe la masa neobișnuită, și-a dat seama de amploarea greșelii sale", a declarat Bar.

"Direcția unidirecțională a penelor porcului spinos nu i-a permis șarpelui să scuipe porcul spinos și, în cele din urmă, atât porcul spinos, cât și șarpele și-au găsit moartea în această întâlnire tragică".

Israelul este casa a trei specii de porci spinoși. Dieta unui porc spinos include insecte, mamifere mici, păsări și reptile - inclusiv șerpi.

content-image

Șerpii, creaturi neînțelese

Autoritatea pentru Natură și Parcuri a explicat că șarpele bici negru este unul dintre cei mai comuni șerpi din Israel, alături de faptul că este cea mai lungă reptilă din Israel. Nu este veninos și este considerat util pentru a ține sub control populația de rozătoare.

În Israel trăiesc aproximativ 41 de specii diferite de șerpi, dintre care cele mai multe nu sunt periculoase pentru oameni. De fapt, doar nouă specii de șerpi din Israel sunt veninoase.

Șerpii veninoși își folosesc veninul pentru a imobiliza prada în timpul vânătorii și pentru a se apăra de atacatori, în timp ce șerpii neveninoși își ucid prada înghițind-o de vie sau strângând-o până la moarte.

Deși șerpilor li se dă uneori un nume rău și sunt asociați cu trăsături precum cruzimea și viclenia, adevărul este puțin diferit. Șerpii sunt foarte importanți în menținerea echilibrului ecosistemului în care trăiesc și sunt de mare ajutor în limitarea proliferării rozătoarelor și a altor dăunători.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.