Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudatul caz al mașinii cu moloz: 2 primari și un ministru se laudă separat că au capturat un camion

moloz

Pe șoselele patriei vedem zilnic camioane sau mașini pline cu moloz de la construcții sau demolări, mașini conduse de ”băieți descurcăreți” care scapă de surplus în tot felul de locuri. Un eveniment cu adevărat istoric a avut loc în București: a fost confiscată prima astfel de mașină.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Evenimentul a fost marcat ca atare: primarul Sectorului 6, primarul Sectorului 5 și Ministerul Mediului se laudă cu această captură. Mai mult, mașina de moloz a fost escortată de 3 mașini ale poliției și cei de la Garda de Mediu, cu încercuire față-spate.

Primul care s-a lăudat cu impresionanta captură a fost primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

”Prima mașină confiscată vreodată în București pentru transport ilegal de deșeuri provenite din construcții / demolări. Deci, se poate.

De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi și aruncă deșeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, orașele și drumurile, viața.

Mesajul a fost dat: nu mai veniți în Sectorul 6 dacă nu vreți să rămâneți fără mașini!”, a scris Ciprian Ciucu.

Ulterior, Ministerul Mediului a dat comunicat pe aceeași temă:

„Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei”, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În final, primarul Sectorului 5 a lăudat fapta de arme a oamenilor legii:

”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone este primul edil din țară și din Capitală care a urmat întocmai dispoziția ministrul Mediului, Tanczos Barna, referitoare la depistarea și sancționarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public. Primarul Sectorului 5 și ministrul Mediului au avut o bună colaborare încă de la demararea acestor acțiuni.

Astăzi, 13.02.2021, a avut loc o acțiune comună a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București și legislația de mediu în vigoare. În urma acesteia, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că dintr-o autoutilitară au fost abandonate deșeuri rezultate din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Persoana în cauză a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar autobasculata cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, întrucât faptele mai sus menționate contravin prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României, cap. IV – transportul deșeurilor nepericuloase, art. 19 și art. 20. De asemenea, a fost aplicată măsura complementară prevăzută la art. 25 alin. 3, care prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei. Persoana în cauză are și obligația de a salubriza zona afectată până în data de 17.02.2021.”.

Lista rămâne deschisă și nu ar fi de mirare dacă ”măreața reușită” ar fi asumată și de alte mărimi politice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.