Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cizme din piele de damă - Cum să ai grijă de ele pentru a le face să reziste ani de zile?

Radu Pop

Fie că vorbim de îmbrăcăminte sau încălțăminte, obiectele din piele au fost confecționate și utilizate de oameni încă din cele mai vechi timpuri. Și asta datorită proprietăților formidabile pe care le are pielea naturală. În ziua de astăzi ai la dispoziție o multitudine de modele de bocanci damă piele dintre care să alegi. Dar cum procedezi ca pe cei pe care îi alegi să îi folosești pentru o perioadă îndelungată de timp?

Cum întreții o pereche de bocanci damă piele?

Chiar dacă pielea are caracteristicile sale naturale care o fac alegerea perfectă pentru încălțăminte, nu înseamnă că întreținerea articolelor din piele nu este necesară. Din contră, întreținerea te va ajuta să te bucuri pentru mult timp de perechea ta de bocanci dama piele.

Este recomandată curățarea zilnică a încălțămintei din piele naturală, chiar dacă asta presupune timp și efort suplimentar. Pe termen lung, vei avea numai de câștigat. Poți începe procesul de curățare prin înlăturarea șireturilor, acolo unde e cazul. Asta pentru că vei avea acces mai bun la suprafață în lipsa șireturilor, dar și pentru că șireturile se pot deteriora în timpul curățării. După aceea folosește o perie specială pentru îndepărtarea prafului. În cazul în care pe suprafață e o cantitate mai mare de murdărie, folosește la îndepărtare o lavetă umezită cu apă călduță. După curățare, șterge suprafața cu o cârpă de bumbac și aplică o cremă de pantofi de culoare potrivită. Apoi lasă încălțămintea la uscat, dar ferește-o de razele soarelui sau de surse apropiate de căldură.

Dacă ai o pereche de cizme din piele întoarsă, primul pas este să folosești o perie specială pentru curățarea de noroi sau alte murdării. În cazul în care nu deții o perie specială, poți utiliza și o periuță de dinți. Ai grijă doar să periezi în direcția în care sunt dispuse și fibrele.

Ce alte sfaturi sunt utile pentru întreținerea unor bocanci damă piele?

În cazul în care ai o pereche de bocanci din piele întoarsă, achiziționează un spray pentru impermeabilizare. Chiar dacă pielea întoarsă nu reacționează prea bine la umiditate, un astfel de spray îți va permite să porți liniștită încălțămintea din piele întoarsă. Aplică sprayul după ce ai curățat suprafața bocancilor.

Cu siguranță vrei să porți cât mai mult timp perechea de bocanci pe care o ai. În plus față de curățare și aplicarea unei creme de pantofi, ar fi indicat să hidratezi suprafața din când în când cu ajutorul unor soluții special create.

Pielea naturală se mulează pe piciorul purtătorului, iar din acest motiv este recomandat ca, după purtare, să lași încălțămintea să se odihnească o zi. În acest timp, pielea își va reveni la forma inițială.

Dacă ai noroi pe bocancii tăi din piele întoarsă, nu te grăbi să îi cureți, Lasă noroiul mai întâi să se usuce, ca apoi să poți curăța mai ușor.

Referitor la depozitare, nu lăsa încălțămintea din piele la soare, lângă calorifer sau lângă alte surse de căldură. Depozitată în condiții improprii, încălțămintea din piele se va degrada și va căpăta urme inestetice care vor fi imposibil de înlăturat. Utilizează cutiile originale pentru depozitarea încălțămintei de iarnă pe timp de vară și a celei de vară pe timp de iarnă.

Nu băga la mașina de spălat încălțămintea din piele. Contactul cu apa precum și mișcările pe care le efectuează mașina de spălat vor distruge definitiv pielea.

Ca orice lucru întreținut bine, cizmele din piele vor putea fi utilizate pentru o perioadă îndelungată de timp, chiar de ordinul anilor. Ia în calcul recomandările referitoare la întreținere și bucură-te cât mai mult de perechea ta preferată de încălțări din piele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.