Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Brașov a aprobat desființarea UAMS de Pneumoftiziologie Sânpetru, unde, după data de 1 august, se va muta Secţia de Psihiatrie

psihiatru

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a aprobat, joi, desfiinţarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) de Pneumoftiziologie Sânpetru, unde, după data de 1 august, se va muta o secţie a Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, care, în prezent, funcţionează într-o clădire din municipiul Braşov pentru care se plăteşte o chirie lunară de 10.000 de euro.

Conform proiectului adoptat de consilierii braşoveni într-o şedinţă în sistem de videoconferinţă, beneficiarilor instituţionalizaţi în prezent în cadrul Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru li se vor asigura servicii sociale, medico-sociale, în funcţie de particularităţile fiecăruia, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov - prin centrul rezidenţial pentru vârstnici de la Victoria şi prin nou-înfiinţatul Serviciu pentru persoane fără adăpost, precum şi de către spitalele de Pneumoftiziologie, respectiv de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Personalul va fi transferat la alte unităţi sanitare, pe locurile vacante de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la DGASPC Braşov.

Şefa Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul CJ Braşov, Adelina Văsioiu, a explicat, în cadrul şedinţei, că în urma unor evaluări efectuate la unitatea socio-medicală din Sânpetru, a reieşit că doar 28% dintre beneficiari se înscriu în profilul unităţii, restul ar fi trebuit să beneficieze de servicii de specialitate oferite de centrele rezidenţiale pentru vârstnici sau persoane cu handicap, ea menţionând că 48% dintre ei îndeplinesc condiţiile pentru încadrare într-un grad de handicap.

Totodată, răspunzând întrebărilor unor consilieri, care au făcut referire la faptul că, prin acest transfer, s-ar putea pierde fondurile europene obţinute în cadrul proiectului de reabilitare termică a clădirii, Văsioiu a precizat că "se vor efectua demersuri pentru înlocuirea partenerului, în funcţie de condiţiile din contract, putându-se realiza prin act adiţional".

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Conform preşedintelui CJ Braşov, Adrian Veştea, această măsură se înscrie în strategia de eficientizare a sistemului de sănătate din judeţ, "în funcţie de patrimoniul pe care acesta îl are în acest moment".

"Această epidemie ne-a arătat foarte clar ce nevoie de servicii medicale avem şi unele dintre ele ne-au fost semnalate de cetăţenii acestui judeţ care au avut neşansa să ajungă în spitalele braşovene în această perioadă. Condiţiile de spitalizare neadecvate se datorează faptului că multe dintre clădirile acestor spitale sunt vechi, cu un statut patrimonial neclar, în care nu se pot face investiţii pentru a se realiza standardele (...) necesare organizării spitalelor. (...) Nu putem construi spitale peste noapte, dar ceea ce avem trebuie să folosim la nivelul optim", a subliniat, la rândul său, în cadrul şedinţei CJ Braşov, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Andreea Nicolau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.