Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Dolj a predat SJU Craiova o parte din noile spaţii construite pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor

Europa FM
doctor medic spital

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a predat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova o parte din noile spaţii medicale construite pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) printr-un proiect de 4 milioane de euro finanţat din fonduri europene.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că pentru început SJU Craiova a primit în folosinţă parterul şi subsolul noii clădiri construite special pentru UPU, în cadrul căreia sunt tratate zilnic sute de cazuri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

"Aşa cum se cunoaşte, noi am iniţiat cu fonduri proprii un proiect prin care am urmărit, pe de o parte, să modernizăm spaţiile în care funcţiona Unitatea de Primire a Urgenţelor şi, pe de altă parte, să le extindem în mod semnificativ, realizând două noi corpuri de clădire, astfel încât suprafaţa destinată UPU să crească de peste 4 ori, ajungând la aproape 3.700 de metri pătraţi. Vorbim despre o investiţie a cărei valoare depăşeşte 4 milioane de euro, strict pentru lucrările de construire, pentru care colegii noştri au obţinut ulterior finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, astfel că am degrevat bugetul Consiliului Judeţean Dolj de o importantă presiune financiară. Odată cu acest pas, reuşim, în primul rând, să le asigurăm cadrelor medicale de la UPU condiţii la standarde europene pentru a-şi desfăşura misiunea lor crucială, cu atât mai importantă în contextul epidemiei", a spus Prioteasa.

Acesta a subliniat că spaţiile predate beneficiază de toate utilităţile necesare şi că împreună cu ele au fost date în folosinţă grupul electrogen, necesar pentru a asigura energia electrică fără întrerupere, şi depozitul de gaze medicale amenajat pentru a deservi în mod direct Unitatea de Primire a Urgenţelor.

"Mutarea activităţii ne va permite să abordăm ultima componentă de infrastructură, respectiv modernizarea vechii clădiri a UPU şi finalizarea corpului secundar de extindere, care trebuie unificat şi conectat la restul structurii. În ciuda obstacolelor pe care le impune starea de urgenţă, Consiliul Judeţean Dolj îşi duce mai departe toate cele aproape 30 de proiecte majore, în beneficiul comunităţii, venind astfel, prin intermediul sumelor investite, care totalizează peste 240 de milioane de euro, şi în sprijinul economiei, în această perioadă dificilă", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a afirmat că spaţiile predate măsoară aproape 1.300 de metri pătraţi, reprezentând peste o treime din suprafaţa totală a întregului proiect al CJ de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor.

"Stadiul de ansamblu al demersului este mai avansat decât o arată aceste cifre. La principalul corp nou construit, la restul nivelurilor, respectiv etajul I şi suprastructura de la etajul al II-lea, au mai rămas de executat doar lucrări de mică anvergură, constând în montarea unor placaje pentru securitate la incendiu. Corpul secundar se află şi el aproape de finalizare, care devine posibilă odată cu mutarea UPU în spaţiile pe care le-am pus acum la dispoziţie. Astfel, la parter, cadrele medicale beneficiază de o zonă generoasă, amenajată pentru module de consultaţii pe diferite specialităţi, izolator sau terapie intensivă. Subsolul este rezervat vestiarelor, serverelor, spaţiilor tehnice şi pentru depozitare, tot aici regăsindu-se şi o sală de şedinţe şi de raport, pentru personalul sanitar", a spus Cosmin Vasile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.