Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU Bihor a decis desemnarea Spitalului Pelican ca unitate suport-COVID

Facebook
medic doctor spital

Spitalul Pelican din Oradea devine unitate medicală suport-COVID în urma deciziei de joi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor. Numărul paturilor ATI crește, astfel, în județ, la 65, dintre care unul pentru copii, anunță MEDIAFAX.

CJSU Bihor a decis desemnarea Spitalului Pelican ca unitate medicală suport Covid-19 pentru județul Bihor. În urma hotărârii, numărul paturilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) alocate pentru pacienții Covid-19 la nivelul județului Bihor va crește la 65, din care un incubator pentru infanți.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

„Decizia de a desemna Spitalul Pelican ca unitate medicală suport Covid-19, având 46 de paturi, din care 20 paturi ATI, a fost adoptată în contextul creșterii numărului de cazuri pozitive la nivelul județului și luând în considerare gradul de ocupare a Spitalului Municipal . Hotărârea urmează să fie înaintată Ministerului Sănătății, producând efecte de la data actualizării Ordinului Ministrului Sănătății de aprobare a Listei Spitalelor Covid-19”, a transmis, joi, Prefectura Bihor.

În urma aprobării deciziei, județul Bihor va avea 64 de paturi ATI și un incubator alocate pacienților Covid-19. Dintre acestea, 34 de paturi ATI și un incubator sunt în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu"; 10 paturi ATI în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, iar 20 de paturi ATI, în cadrul Spitalului Pelican Oradea.

Joi, județul Bihor are 11,3 paturi ATI Covid-19 la suta de mii de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.