Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clasa politică din Austria reacționează: Deputat austriac: E momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător!

blana urs arthur
Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur este criticat în Austria, țară în care trăiește. Un deputat al Verzilor din landul în care locuiește prințul i-a cerut acestuia să predea carnetul de vânător. Moartea ursului din România a declanșat o sumedenie de reacții, iar incidentul a fost relatat de presa din mai multe țări.
"Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător (...) Vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care amintește mai mult de Evul Mediu decât de secolul XXI”, a spus deputatul austriac în emisiunea respectivă.
În Marea Britanie, ziariștii de la The Guardian au scris și ei despre uciderea lui Arthur și menționează că urșii bruni sunt o specie protejată, iar România a interzis în 2016 vânătoarea de trofee. Între timp, în România a fost deschis și un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur, pentru braconaj și uz de armă. Dosarul a fost deschis la Parchetul din Târgu Secuiesc. Sursa:Digi24

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.