Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudia Țapardel: 'Acțiunile noastre trebuie să se îndrepte asupra cetățenilor pe care îi reprezentăm, și nu asupra propriilor interese politice'

facebook.com
Claudia Tapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel salută ințiativa prim-ministrului României de adoptare a unui memorandum pentru garantarea drepturilor britanicilor din #România.

''Doresc să salut inițiativa prim-ministrului României de adoptare a unui memorandum pentru garantarea drepturilor britanicilor din #România, invocând astfel principiul reciprocității şi în cazul românilor din Marea Britanie. Este o dovadă clară a faptului că #Guvernul se asigură de protejarea intereselor și a drepturilor cetățenilor români care locuiesc și își desfășoară activitatea profesională pe teritoriul Marii Britanii. Consider că, în acest mod ar trebui să lucreze şi preşedintele României, să se preocupe de bunăstarea românilor de pretutindeni şi nu să creeze conflicte politice care nu sunt în beneficiul cetăţenilor români.

În calitatea mea de reprezentant al României în Parlamentul European și de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale, m-am implicat direct în negocierea ieșirii Marii Britanii din #UE și am reușit să mențin o colaborare permanentă cu Guvernul Britanic pe marginea acestui subiect. Prioritatea mea a fost obținerea de garanții în ceea ce privește menținerea legăturilor comerciale cheie dintre #UE şi #UK, dar și a drepturilor și intereselor cetățenilor europeni, în orice scenariu prevăzut de #Brexit.

În acest sens, pe tot parcusul mandatului meu de europarlamentar am menținut o corespondență deschisă cu premierul britanic Theresa May și am primit deja asigurări în acest sens chiar din partea domniei sale, printr-un răspuns oficial la o scrisoare deschisă pe care am adresat-o către Guvernul Britanic.

Citește și: Victor Negrescu acuză PPE de dublu standard

Am apreciat foarte mult deschiderea Guvernului Britanic legată de acest subiect și mă bucur să văd că acesta este dispus să colaboreze cu Statele Membre în ceea ce privește protejarea statutului legal al cetățenilor #UE din Marea Britanie, în baza unui principiu de reciprocitate. Consider că este normal și firesc ca Marea Britanie să ia măsurile necesare și să se asigure că viețile cetățenilor europeni de pe teritoriul său nu vor fi afectate chiar şi în situaţia în care Marea Britanie nu a semnat încă un acord de retragere din construcţia europeană.

Ţin să subliniez faptul că președintele Klaus Iohannis ar trebui să se axeze mai mult pe apărarea drepturilor cetățenilor români, și nu să denigreze în mod permanent un Guvern ales în mod democratic. Într-un moment atât de important precum Brexit, acțiunile noastre trebuie să se îndrepte asupra cetățenilor pe care îi reprezentăm, și nu asupra propriilor interese politice.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.