Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, întâlnire la nivel înalt cu noul Secretar General al Organizației Mondiale a Turismului

Claudia Tapardel Zurab Pololikashvili

Cu ocazia primei sale vizite oficiale la Bruxelles, noul Secretar General al Organizației Mondiale a Turismului (WTO), Zurab Pololikashvili, a fost primit la Parlamentul European de către europarlamantarul PSD Claudia Țapardel, membru în Comisia pentru Transport și Turism și Co-Președinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului. Temele discutate în cadrul întâlnirii bilaterale s-au referit la consolidarea relațiilor dintre legislativul european și WTO și promovarea turismului ca o politică publică prioritară pe agenda instituțiilor UE, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: ALERTĂ - Nu scăpăm de GER. Meteorologii au emis COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. Avertisment meteo până pe 4 MARTIE: Ce zone sunt vizate /HARTĂ

Amintind de buna colaborare începută în cadrul mandatului fostului Secretar General, Taleb Rifai, europarlamentarul român a prezentat activitatea Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului de la înființarea sa în 2014, propunând totodată mai multe paliere de colaborare între acesta și WTO pentru următorii ani.

”Parlamentul European și Intergrupul pentru Dezvoltarea Turismului contează pe sprijinul și expertiza WTO pentru a promova turismul ca prioritate la nivel european. În acest sens, i-am prezentat domnului Pololikashvili câteva dintre proiectele implementate de către instituțiile europene, subliniind faptul că dialogul dintre acestea și sectorul privat a fost consolidat în cadrul actualei legislaturi. Dacă în 2014, la începutul acestei legislaturi, turismul lipsea din conversațiile oficiale și nu exista nici măcar o linie de finanțare în bugetul UE, acum putem spune că lucrurile s-au schimbat semnificativ și exista deja o masă critică de oameni care înțeleg contribuția acestui sector la economia europeană. Cred ca cea mai bună dovadă în acest sens a fost prezența extraordinară - 800 de stakeholderi, șase Comisari europeni și nenumărați reprezentanți ai autorităților naționale și ale mediului de afaceri - la Ziua Mondială a Turismului, eveniment pe care l-am organizat în 27 septembrie cu Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European, și care a marcat consacrarea turismului ca o politică publică europeană de sine stătătoare.

Pentru perioada următoare, obiectivul meu și al colegilor mei este de a capitaliza pe acest momentum și să obținem din partea Comisiei Europene o strategie integrată la nivelul UE, care să alinieze obiectivele tuturor statelor membre și să aibă o linie proprie de finanțare în viitorul Cadru Financiar Multianual.” a declarat Țapardel.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Iohannis DEZVĂLUIE ce a discutat cu Frans Timmermans. Mesaj TRANŞANT al şefului statului: 'Eficienţa DNA, de NECONTESTAT...'

Tot cu ocazia întâlnirii bilaterale de ieri, Țapardel i-a înmânat lui Pololikashvili o invitație de a participa în calitate de oaspete de onoare la Conferința „Connecting Europe through Innovation”, care va avea loc pe 17 mai la București, dar și de a veni în România în cadrul unei prime vizite oficiale a mandatului său.

„Connecting Europe though Innovation este deja o tradiție, aflându-se la cea de-a doua ediție după succesul înregistrat anul trecut la Madrid și mi-ar face o deosebită plăcere ca și anul acesta WTO să fie unul dintre partenerii mei. În acest sens, l-am invitat pe domnul Pololikashvili să fie oaspetele meu de onoare la București, alături de Comisarul European pentru Piață internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, pentru a discuta aplicat despre aportului tehnologiei la îmbunătățirea serviciilor de turism și transport în era digitală.

În plus, m-am bucurat să îi prezint Secretarului General și o invitație de a face o primă vizită oficială în România pentru a marca începutul unei relații strânse de cooperare între WTO și reprezentanții turismului românesc. Țara noastră se bucură de un patrimoniu natural și istoric extraordinar și, de aceea, cred că sprijinul WTO și al echipelor sale de experți ar putea ajuta România să se poziționeze cu adevărat ca un lider regional în ceea ce privește turismul.”, a declarat Țapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.