Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda, despre cererea lui Iohannis pe referendum: 'Am decis să trimitem către comisiile juridice pentru a avea un raport'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că solicitarea președintelui Klaus Iohannis către Parlament pe tema referendumului pe justiție a fost trimisă către Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru raport, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

„Am decis, conform regulamentului și procedurii, să trimitem către comisiile juridice pentru a avea un raport. Termenul pentru un astfel de raport e două zile, după aceea întrunim BPR și apoi aprobăm pentru plen”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament, conform Mediafax.

Liviu Dragnea către judecătorii ICCJ: 'Consider că acesta este un dosar politic!' Contre cu procurorii DNA, în sala de judecată

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

La patru zile distanță, șeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes național care urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.