Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda, după audierea lui George Maior, timp de 6 ore, în Comisia parlamentară: 'A spus că SRI nu s-a implicat'

maior

Fostul şef al SRI, George Maior, ambasador al României în SUA, a fost audiati la Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, urmând ca şi fostul adjunct al serviciului Florian Coldea să fie audiat pe 6 martie. După 6 ore de audieri, Claudiu Manda, șeful Comisiei, a spus ce s-a discutat cu Maior.

”Am discutat pe subiecte explicite. Cum a ajuns și de ce a plecat din conducerea SRI? Președintele a decis să numească pe cineva din opoziție, la numire, și a plecat pentru și-a exprimat dorința de a pleca. A afirmat că știa tot ce se întâmpla la conducerea SRI. Am discutat despre mandatele de securitate națională. Am vorbit despre ce înseamnă procurori și judecători anume desemnați, dar nu a vrut să detalieze, a zis că era mai degrabă atributul zonei de parchet, nu al SRI. A spus că SRI nu s-a implicat, nici el, dar, dacă i s-a cerut opinia, a spus, dar nu ca șef al SRI, despre numirea unor politicieni în funcție.”, a declarat Claudiu Manda.

Citește și: Un COLOS mondial intră în acționariatul Digi! Anunțul a fost făcut AZI

George Maior a declarat, după audierea în Comisia SRI, care a durat circa şase ore, că şi-a susţinut punctul de vedere în legătură cu legalitatea şi felul în care s-a transformat Serviciul Român de Informaţii într-o instituţie puternică a statului.

“A trecut foarte repede (audierea – n.r.), a fost extrem de interesantă, extrem de detaliată. Ca mesaj general şi de interes, am spus şi la intrarea la aceste audieri, am venit cum am venit întotdeauna la audierile în Parlament în această comisie. Mi-am susţinut punctul de vedere în legătură cu legalitatea şi felul în care s-a transformat Serviciul într-o instituţie puternică a statului român, care a asigurat securitatea naţională şi a cetăţenilor ei şi faptul că mi-am îndeplinit mandatul sub umbrela strictă a legalităţii. În rest, au fost foarte multe întrebări legate de relaţia Serviciului cu Justiţia, dacă anticorupţia este o problemă de securitatea naţională, aşa cum a fost definită de CSAT, de întâlnirile cu membri ai Guvernului, oameni politici, de aserţiunile unor persoane care au venit la comisie în legătură cu presa. Am rămas înţelegi că orice altă problemă suplimentară, voi răspunde întotdeauna cu bună credinţă la ea”, a declarat George Maior, la ieşirea de la audierea în comisie.

Citește și: Veşti IMENSE de la Guvern: Vin banii de la stat – ce persoane sunt vizate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.