Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda: 'Între 2012 și 2015 au fost trimise 71 de note secrete care vizau 600 de persoane, miniștri, europarlamentari, senatori, deputați'

Inquam Photos / George Calin
Florian Coldea si Claudiu Manda la comisia SRI

Claudiu Manda a declarat că raportul Comisiei SRI în legătură cu relația SRI-ANI conține informații potrivit cărora serviciul de informații a trimis 71 de note speciale sau simple către ANI care vizau 600 de persoane, printre care miniștri, eurodeputați, parlamentari, chiar și secretari de primărie, potrivit mediafax.

Acesta a precizat că raportul Comisiei se numește „Raport privind folosirea SRI și ANI de către George Maior în scopuri politice”.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

„Surprinzător este că toate notele care au plecat de la SRI către ANI nu au trecut niciunele pe la direcția juridică. În perioada verificată și anume din 2012, între 2012 și 2015 au fost trimise 71 de note secrete, note speciale sau note simple note speciale sau simple care vizau 600 de persoane, miniștri, europarlamentari, senatori, deputați, primari, șefi de consilii județene, directori, senatori, secretari de primărie, etc. De ce spune că e ilegală această relație modul de sesizare și e scris în raport. Am observat cazuri, avem trei exemple, în care pe de o parte în cariera oamenilor politici, pe baza acestor note SRI au încercat să scoată din viața politică oameni politici. Cele trei exemple sunt Klaus Iohannis, Eduard Hellvig și Victor Ponta. Acesta din urmă a făcut obiectul unei sesizări din partea ANAF, când Blejnar era la vremea respectivă, asupra unei stări de conflict de interese. Dl Sorin Blejnar ca și dl Horia Georgescu ne-au confirmat că dl Maior se interesa de acest subiect și încerca să îi determine pe cei de la ANI să nu meargă mai departe cu documentarea și să închidă mai degrabă dosarul. Spuneam că pe unii i-a încurcat, iar pe alții a încercat să îi ajute. ”, a afirmat Claudiu Manda, într-o conferință de presă susținută marți, la finalul ședinței Comisiei SRI.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

El a adăugat că, în concluzii, Comisia SRI spune că toți cei 600 ar trebui să facă obiectul unei note nesecrete pentru a putea fi prezentată lista în spațiul public. Forul mai are propuneri de modificare a legislației în domeniu.

„În concluzii spunem că nu ar mai trebui să existe informări de la SRI către ANI, că ar trebui ca toți cei 600 să facă obiectul unei note nesecrete de a fi prezentat în spațiul public. Mai sunt și alte propuneri de modificare a legislației în acest sens. Raportul o să îl prezentăm, s-au făcut în plenul Comisiei propuneri de modificare și completări. Când va fi gata o să îl punem pe site-ul Comisiei, proabil mâine dacă este gata”, a completat președintele Comisiei SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.