Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda TOARNĂ gaz pe foc: PSD ar putea adopta Codul Administrativ, deființat de CCR, prin OUG

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Senatorul PSD Claudiu Manda declară despre adoptarea Codului Administrativ că există două variante: reluarea procedurii în Parlament sau asumare sau ordonanță de urgență „cu sprijinul Guvernului”, conform Mediafax.

Citește și: DETALII de culise - De ce au fost AMÂNATE negocierile pentru șefia Parchetului European

Întrebat joi, într-o conferință de presă la Craiova, ce se va întâmpla cu Codul Administrativ, Claudiu Manda a răspuns că sunt două variante posibile pentru adoptatea acestuia: fie prin reluarea procedurii în Parlament, fie cu sprijinul Guvernului prin asumare sau ordonanţă de urgenţă.

„Suntem în situaţia în care textul a fost asumat de Parlament, de majoritatea construită în cele două camere ale Parlamentului. Pe o chesiune de viciu de procedură s-a declarat neconstituţional, dar avem deja o voinţă a Parlamentului. De aici încolo sunt două variante. Fie varianta să se reia procedura legislativă în care acea majoritate legislativă e clar că va parcurge etapa aceasta şi suntem în situaţia în care opoziţia poate să blocheze şi să boicoteze prin contestație din nou la Curte, vom discuta, vom vedea, vom reanaliza. Poate fi şi cea de-a doua variantă cu sprijinul Guvernului, Guvern susţinut de această majoritate, Guvern care a avut şi un punct de vedere pozitiv atunci când s-a dicutat în Parlament de Codul Administrativ şi atunci poate să facă prin asumare, fie prin ordonanţă", a spus Manda.

În martie, președintele PSD Liviu Dragnea declara că poate Executivul ar trebui să ia în considerare adoptarea Codului Administrativ, proiect aflat în Parlament, prin ordonanță de urgență.

Anterior, judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.