Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda transformă sălile Comisiei de Control al SRI în adevărate SEIFURI: Totul devine IMPOSIBIL DE PENETRAT - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Florian Coldea si Claudiu Manda la comisia SRI

Sala de ședințe a Comisiei de control al SRI din Parlament va avea gradul doi de securitate, astfel că vor putea participa doar persoanele cu certificat ORNISS sau invitații în regim special, a anunțat președintele forului, Claudiu Manda.

„Astăzi (marți - n.r.) am avut prima întâlnire a Comisie de control al SRI. Am avut o serie de puncte pe ordinea de zi, unele de natură organizatorică și unele care vizează strict activitatea Comisiei noastre. Primul lucru pe care vreau să îl spun este că ne bucurăm că suntem pe drumul cel drum și pentru prima dată în 29 de ani o să avem o sală de ședințe în Parlamentul României securizată. Este vorba despre clasa a II-a de securitate. O chestiune care permite accesul atât al persoanelor cu certificat ORNISS, cât și a invitaților care nu au certificat ORNISS, cu un regim special, un registru special, cu toate măsurile de protecție informativă, ca să nu se scurgă informațiile discutate în cadrul acestei comisii, pentru că discutăm și subiecte cu caracter general, nesecret, dar discutăm și pe baza adreselor pe care le primim care au caracter strict secet, secret de serviciu și sigur că există această obligație a legii”, a declarat Claudiu Manda, la finalul ședinței de marți a Comisiei de control al SRI.

Citește și: Mircea Badea reacționează! Ce are de spus după ce a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare

Social-democratul a anunțat că vor fi luate o serie de măsuri de securizare a sălii în care au loc ședințele Comisiei.

„Măsurile luate pentru această sală înseamnă sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de detecție și semnalizare a infracției, senzori de mișcare, măsuri de protecție împotriva ascultării – capitonarea ușii. Urmează să luăm acele măsuri cu folii de geamuri pentru protecția împotriva undelor electromagnetice neautorizate. Practic o să avem și un sistem de bruiere a semnalului pe care îl avem la Comisie dar pe care o să începem să îl folosim de acum încolo în cadrul Comisiei”, a adăugat Manda.

Citește și: Scandal uriaș la Exatlon! Dezvăluiri șocante: Câți bani câștigă Faimoșii

Acesta a afirmat că măsuri de securitate vor fi și în sala biroului președintelui Comisiei de control al SRI și în sala unde pot fi studiate documentele.

„La etajul cinci, la biroul președintelui și la zona unde putem să studiem documentele este zona de securitate clasa I, ceva mai strict decât clasa a II-a. Aici de aceea am luptat pentru clasa a II-a pentru că suntem deciși să facem și audieri cu persoane care nu au acces la informații sau nu au certificat ORNISS.”, a conchis Claudiu Manda.

Citește și: Radu Mazăre riscă o condamnare RECORD! Ce se abate asupra fostului edil al Constanței .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.