Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui desființează noile măsuri pentru reducerea facturilor uriașe: Prea puțin, prea târziu și iarna viitoare va fi mai grav'

captura Antena 3
Claudiu Nasui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, crede că efectul noilor măsuri pentru reducerea facturilor la energie și gaze va fi mic. El susține că situația va fi și mai gravă iarna viitoare.

„Această coaliție nu a luat măsurile pe care ar fi trebuit să le ia în octombrie anul trecut, pentru a preveni acest dezastru. Soluțiile existau și USR are chiar un proiect de lege pentru lucrurile acestea și le-a spus și la momentul acela și mă bucur să văd că au ajuns și ei la concluzia asta în cele din urmă. Toată bulibășeala asta cu facturile și cu recalcularea facturilor se întâmplă și din cauză că schimbările s-au produs intempestiv, cu o birocrație imensă și furnizorii nu au putut să-și ajusteze softurile de emitere a facturilor, cum evident că nu poți să faci lucrurile de azi pe mâine, doar pentru că faci tu o lege pe genunchi”, a declarat vicepreședintele USR la RFI.

El spune că soluțiile erau simple și nebirocratice și ar fi ajutat milioane de români, doar că „PSD și PNL nu au vrut să le implementeze”: „Soluțiile erau să reducem partea pe care statul o ia din preț, taxele pe care statul le impune în prețul energiei”.

În opinia fostului ministru al Economiei, „cauza acestei crize nu este liberalizarea, cum foarte fals s-a spus”.

Claudiu Năsui crede că problemele vor fi și mai grave iarna viitoare: „Efectul (noilor măsuri-n.r.) va fi mic. Până la urmă, problema este una de durată. Ei iau măsurile astea prea puțin, prea târziu și iarna viitoare va fi mai grav”.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.