Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui face ȚĂNDĂRI programul de guvernare: 'Programele de mutat bani în firme de partid vor crește'

captura Antena 3
Claudiu Nasui

Claudiu Năsui, vicepreşedintele USR și fost ministru al Economiei, critică programul de guvernare propus de PNL și UDMR. Năsui arată că privilegiile bugetarilor de lux vor rămâne neschimbate, în timp ce programele de mutat bani în firme de partid vor crește.

„Ce să creadă micul antreprenor când citește aceste linii din potențialul program de guvernare?

În doar câteva linii avem aici creșteri de taxe și o nouă agenție de stat.

Creșterile de taxe asupra salariaților și micilor antreprenori. Regimul micro va fi treptat omorât. Era singurul avantaj comparativ al României pentru micii antreprenori. În rest antreprenorii sunt extrem de chinuiți de stat. Aveau însă un impozit clar care se calcula ușor, presupunea birocrație puțină. De aceea nici nu putea fi recalculat de către ANAF. Cât ai vândut înmulțit cu x%. Desființarea regimului micro înseamnă revenirea la birocrația impozitului pe profit, la pusul cheltuielilor pe firmă și la toate discuțiile legate de deductibilitatea cheltuielilor în momentul controlului.

Noul guvern vrea să desființeze și facilitățile fiscale din IT și din construcții. Niciuna dintre acestea nu sunt înlocuite cu vreo altă măsură de reducere a impozitării.

Culmea ironiei, și ca să ne dam seama cât de puțin contează ideile de „liberalism” sau „socialism” pentru clasa politică. PSD, partidul zis de stânga, este cel care a mărit pragul pentru ca întreprinderile să poată opta între impozit pe profit sau impozit pe venit, iar PNL, partidul zis de dreapta, este cel care îl scade.

Toate astea se întâmplă, zic ei, pentru „echitate”. Asta, tradus din limbaj politicienesc, înseamnă „creștem taxele”. Dacă voiau „echitate”, ar fi trebuit să elimine pensiile speciale, sau multiplele privilegii ale bugetarilor. Dar acolo nu mai e nicio „echitate”. Acolo e bine așa cum e, nu schimbăm nimic. În tot programul nu apare decât o remarcă vagă la „principiile contributivității”.

Privilegiile bugetarilor de lux vor rămâne neschimbate, programele de mutat bani în firme de partid vor crește. În schimb cei care muncesc și întreprind în România vor trebui să suporte taxe mai mari.

Așa că să zică micul antreprenor când citește aceste linii din potențialul program de guvernare?”, a spus Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Programul poate fi consultat AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.