Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui îl taxează pe Florin Cîțu: În spatele zgomotului Congresului au înființat o nouă agenție cu peste 1200 de angajați

Twitter
Claudiu Nasui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu năsui, susține că liberalii au profitat de tot zgomotul generat în jurul Congresului PNL și au înființat o nouă agenție ”Directoratul Național de Securitate Cibernetică”, care va avea 1250 de angajați.

”Ieri s-a mai înființat încă o nouă agenție. Statul român nu avea suficiente.

În timp ce atenția publică este atrasă de crose de golf și congrese de partid, sistemul continuă să găsească noi moduri de a ne toca banii. Astăzi, de exemplu, s-a mai înființat încă o nouă agenție. Pe lângă sutele înființate deja de statul român, care au devenit aspiratoare de sinecuri politice.

Guvernul Cîțu a dat ordonanța de urgență 104/2021 privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Pentru că era o adevărată urgență națională să înființăm încă o nouă agenție.

Această agenție se înființează pe baza uneia vechi, CERT-RO. Vestea proastă este că numărul de posturi crește de peste 8 ori, de la 149 la 1.250 posturi.

Ne dăm seama ce succes garantat va avea noua agenție din blabla-ul tipic politician prin care e motivată. Conform site-ului CERT-RO, noua agenție este mai bună decât cea veche pentru că va avea „acel ceva”. Este un citat exact. Efectiv au scris că noua agenție va avea „acel ceva”. Ce exact este „acel ceva”?

Scrie și asta și ar fi de râs dacă n-ar fi toată distracția pe banii noștri. Printre motivele aiuristice se regăsește și „Atractivitate pentru noua generație de talente și competențe cyber, dar și pentru femeile care activează în această profesie”, de unde înțelegem că femeile nu fac parte din noua generație de talente. Citiți și minunați-vă https://bit.ly/3EPxV7m.

Nu mai zicem că printre motive se află și o minciună. De fapt e o insinuare că noua agenție s-ar putea autofinanța integral. Ar fi fost o veste bună, dar, în OUG-ul dat de guvernul Cîțu scrie clar încă din primul alineat al primului articol că agenția va fi finanțată „integral din bugetul de stat”.

Deci factura tot la noi ajunge. Să tot plătim taxe și impozite. În timp ce facturile la electricitate și gaz explodează, conducătorii statului sunt mai preocupați să înființează noi sinecuri și agenții pentru ei.

Și doar ca să se știe, după ce a înființat agenția, guvernul deloc liberal Cîțu a mai făcut ceva. A eliminat pragul maxim de posturi din aparatul de lucru al guvernului (OUG 103/2021). Înainte era de 950 de posturi. Acum va fi nelimitat. Fără număr. Din moment ce e finanțat de contribuabili, de ce să nu crească angajările la stat cât vor?

Doar ca să se știe. Asta nu este liberalism. Asta nu e România Liberală. Asta e România cât se poate de socialistă.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.