Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui: PNL a votat contra reducerii CAS în Camera Deputaților

Radu Pop
Facebook
dezbateri buget comisii

Deputatul USR Claudiu Năsui spune că liberalii au refuzat în comisia de buget a Camerei Deputaților să discute şi să aprobe propriul amendament privind reducerea CAS plătit de angajați.

„De ce ne mint PNL şi Florin Cîţu? Mai ţineţi minte când ne tot ziceau pe Facebook că vor să reducă CAS cu 5%? Azi, am cerut suplimentarea ordinii de zi a Comisiei pentru buget-finanţe cu proiectul unde PNL a cerut scăderea CAS de la 25% la 20%. Aţi crede că PNL votează pentru propriul proiect. Cum să ne mintă în halul ăsta la televizor şi pe reţele sociale, nu? Ce să vezi? PNL a votat 'contra'. Un singur membru PNL a votat «pentru». Iar propunerea a picat. PNL a avut azi şi oportunitatea şi voturile ca să treacă propunerea de scădere a CAS, dar nu a făcut-o. De ce? Oficial, pentru că nu are aprobarea PSD. Vrea să reducă CAS cu 5% doar dacă are aprobarea PSD, altfel nu”, a afirmat Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, conform unui comunicat de presă al partidului.

Deputatul USR a solicitat punerea în dezbaterea Comisiei de buget-finanţe a proiectului de lege la care PNL a depus amendamentul cu reducerea CAS la 20% (PLx 35/2022 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare).

Propunerea lui Claudiu Năsui a fost respinsă cu 5 voturi „pentru”, 17 voturi „contra” şi o abţinere, inclusiv cu voturi de la PNL, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.