Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Climatolog ANM, prognoză apocaliptică pentru întreaga lume: fenomenul care ne schimbă viețile tuturor

polul nord

Climatologul ANM, Roxana Bojariu, a explicat că efectele încălzirii globale vor fi din ce în ce mai intense, iar în anul 2050 am putea ajunge ca la Polul Nord să nu mai avem gheață în timpul verii. Acest fenomen va avea efecte în lanț pentru întreaga lume, pentru că se va strica echilibrul.

”Da, vara, în anotimpul cald. Dar asta înseamnă modificări extraordinare pentru că schimbarea în zona arctică nu rămâne acolo.

Arctica este unul din factorii regulatori, între frigiderul arctic și cuptorul tropical există un schimb continuu de energie și acest schimb, în timp, a asigurat un echilibru în clima planetei, ori dacă se dezechilibrează atât de mult vă dați seama că apar modificări globale, nu rămân doar în Arctica.

Și acolo vor fi modificări extraordinare și dincolo de Cercul Polar trăiesc încă zeci de milioane de oameni, în comunitățile alea nu vor mai trăi așa cum au trăit părinții, bunicii lor. Sunt probleme mari practic peste tot, la tropice, în zona arctică, în zona latitudinilor medii unde suntem și noi.

Uraganele vor fi mult mai puternice

Furtunile, ce înseamnă 1,5 grade Celsius peste nivelul industrial, înseamnă că furtunile tropicale vor fi mult mai intense. Se vorbește deja că am putea anul ăsta să avem nevoie de o nouă categorie în acea clasificare a uraganelor din Atlantic.

Până acum avem 5 categorii, categoria a 5-a cu viteze care pot să depășească 250 km/h. Am putea avea nevoie de o nouă categorie pentru că ciclonii tropicali, în condițiile încălzirii globale și creșterii temperaturii la suprafața oceanelor tropicale vor fi mult mai intenși”, a spus Roxana Bojariu, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.