Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clinica Optisan – încă un an de excelență în tratamentul ambliopiei (ochi leneș)

Despre Clinica Optisan s-au scris multe rânduri în acest an care tocmai se încheie. A fost un an fantastic pentru specialiștii clinicii oftalmologice din Zalău care au reușit să aducă terapia vizuală la nivel de artă și să o facă cunoscută pacienților din România și Europa. Pentru asta au studiat mult, cu profesori din SUA, au muncit mult, au tratat sute de pacienți cu ambliopie, strabism, tulburări de învățare și tulburări de vedere după traumatisme craniene minore sau accidente vasculare cerebrale. A fost un an extraordinar și pentru sutele de pacienți ai Clinica Optisan care au reușit să își recupereze vederea. Întotdeauna pacienții au plecat din clinică foarte mulțumiți, iar profesioniștii clinicii au avut satisfacția muncii bine făcute.

content-image

La sfârșitul anului 2018, echipa de specialiști ai Clinicii Optisan a decis că terapia vizuală trebuie făcută cunoscută în România și în Europa. Asta după luni de cercetări în urma cărora au constatat eficiența terapiei vizuale în diferite afecțiuni ale vederii binoculare dar și lipsa de cunoaștere a acestui subiect în lumea medicală. De aceea, membrii echipei au luat hotărârea de a pleca în SUA, acolo unde terapie vizuală este folosită pe scară largă în diverse afecțiuni. Și-au dorit să afle noutățile în domeniu dar și să lege parteneriate cu specialiștii de acolo în ideea de a promova acest tip de terapie în România și Europa.

Așadar, anul 2019 a început în forță pentru echipa Optisan și a continuat cu intensitatea pe care și-au dorit-o. A fost un an intens, cu plecări la congrese, participări la conferințe și cursuri. Alături de entuziaștii membri ai echipei au fost distinșii profesori americani care predau principiile terapiei vizuale, printre care Dr. Robert Sanet, Dr. Paul Haris și Dr. Robin Lewis. Nu în ultimul rând, un imens sprijin pentru echipă a fost Line Vreven, directorul executiv al Optometric Extention Program Foundation care a intermediat organizarea cursurilor cu profesorii americani.

content-image

În primele luni ale acestui an, Dr. Alexandru Dimitriu, medic oftalmolog, și Daniela Fizesan, psiholog-optometrist, au devenit membri ai College Optometrist in Vision Development din SUA, ceea ce le-a oferit noi oportunități de dezvoltare și pregătire profesională.

Deși în România și Europa pacienții cu ambliopie (ochi leneș) aud mereu sintagma “pentru copilul dumneavoastră nu se mai poate face nimic, pentru ca a depășit vărsta de 7 ani”, Dr. Alexandru Dimitriu împreună cu echipa sa au luptat pentru demolarea acestui mit. Este adevărat că în urmă cu 50-70 de ani medicii considerau că ochiul leneș nu mai poate fi tratat după vârsta de 7-8 ani, însă în ultimii 20 de ani studiile în domeniul neuroplasticității, a neuro-oftalmologiei, neuroștiițelor și psihologiei au demonstrat că terapia vizuală poate fi folosită la orice vârstă pentru tratarea ambliopiei (ochiului leneș), a tulburărilor de vedere binoculară (deficit sau exces de convergență/divergență) dar și a altor afecțiuni cum ar fi dislexiile, tulburările de vedere după accidente vasculare cerebrale sau traumatisme craniene. Bazându-se pe toate aceste studii, specialiștii Clinicii Optisan au implementat protocoale de terapie vizuală pentru fiecare dintre afecțiunile amintite și au demonstrat că ambliopia se poate trata și la 56 de ani (cel mai în vârstă pacient cu ambliopie al clinicii are 56 de ani). Pe lângă eficiența terapiei ochiului leneș, au mai demostrat că terapia vizuală are o eficiență fantastică în tratarea tulburărilor de învățate (dislexii, disgrafii, discalculii) fapt care a adus un beneficiu major familiilor care se luptau cu lipsa de performață școlară a copiilor.

content-image

Statisticile de performanță ale Clinicii Optisan pentru anul 2019 arată fantastic! Peste 200 de pacienți cu ambliopie consultați, investigați și introduși în protocoalele de tratament în funcție de diagnostic, gravitatea afecțiunii, vârstă, profil psihologic etc. Unul dintre criteriile de măsurare a performanței este compleanța pacientului. Da, 99% dintre pacienți și-au urmat terapia conform recomandărilor ceea ce determină și o eficiență bună a terapiei vizuale. Cum reușesc specialiștii Clinicii Optisan să determine pacienții să fie atât de ascultători și să respecte întocmai protocolul unei terapii destul de îndelungate? Acesta este unul dintre secretelor lor! Dar asta asigură și eficiența terapiei vizuale după metoda dezvoltată de Dr. Alexandru Dimitriu la Clinica Optisan. Credem că o părticică din secret constă și în faptul că pacienții care ajung în Clinică sunt tratați cu omenie, cu multă compasiune și grijă. Cel puțin asta reiese din mărturiile pacienților publicate pe canalul https://www.youtube.com/playlist?list=PLJqvfZud2dWwethOehuMacyN001bNV0GO și pe pagina de Facebook a clinicii https://www.facebook.com/pg/optisan.ro/reviews/?ref=page_internal.

content-image

Toți cei peste 200 de pacienți care au călcat pragul clinicii în anul 2019 și au făcut terapie vizuală pentru recuperarea ochiului leneș atât în cadrul clinicii cât și la domiciliu au reușit să îți recupereze vederea dar mai ales calitatea vieții. Unii au reușit să recupereze 30% din vedere iar alții 100%, bineînțeles în funcție de gravitatea afecțiunii sau tipul ambliopiei.

În acest fel, dr. Alexandru Dimitriu și echipa sa de la Clinica Optisan, prin studiu, muncă și perseverență au reușit să facă cunoscută terapia vizuală ca metodă eficientă de tratament a ambliopiei indiferent de vârstă și astfel au demontat mitul că ambliopia (ochiul leneș) nu mai poate fi tratată după vărsta de 7 ani. Au oferit șansa unor tineri entuziaști, care din cauza ambliopiei nu putea deveni polițiști, pompieri, militari sau chirurgi, să se vindece și să își urmeze visurile de a-și urma profesiile dorite. Au oferit speranțe părinților disperați că copiii lor nu au o vedere eficientă și le-au adus bucurii prin obținerea unei vederi eficiente în urma terapiei vizuale și, evident îmbunătățirea calității vieții școlare și sociale a acestor copii. Nu de puține ori lacrimile de bucurie și-au făcut prezența pe obrajii pacienților la plecarea din Clinica Optisan.

content-image

Perseverența echipei Clinicii Optisan nu se va opri însă aici. Din ce am aflat de la fondatorul clinicii, dr. Alexandru Dimitriu, anul 2020 va începe la fel de intens ca și 2019. Zeci de pacienți noi programați chiar la început de an și un program complex de cursuri de perfecționare. Totul este programat minuțios pentru ca activitățile de pregătire profesională și munca din clinică să se desfășoare perfect. Echipa Optisan va combina, și în 2020, tratarea pacienților cu perfecționarea profesională și vizitele în Europa, Canada și SUA unde vor face cunoscută eficiența terapiei vizuale și vor afla noutățile din domeniu.

Tot ce le dorim pacienților cu ambliopie (ochi leneș), strabism sau alte tulburări de vedere binoculară din România este să reușească să își facă o programare din timp, deoarece echipa va începe să lucreze în clinici din Europa pentru a facilita și accesul pacienților europeni la terapie vizuală. De aceea, nu ar fi lipsit de interes să căutați numărul de contact al Clinicii Optisan și să vă programați din timp. Să profitați cât mai puteți de faptul că avem acești profesioniști în terapie vizuală aici, în România! Oferiți copiilor dumneavoastră sau, poate, dumneavoastră șansa de a trăi o viață de calitate prin obținerea unei vederi de calitate. Pentru că, nu-i așa, fără vedere sau fără o vedere de calitate modul în care percepem lumea înconjurătoare se schimbă dramatic. Deci, nu mai credeți când vi se spune “nu se mai poate nimic pentru recuperarea vederii”, căutați, găsiți și sunați la Clinica Optisan. Sigur veți găsi o soluție!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.