Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand face scandal și acuză ANPC că minte: O parte din fotografii nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1

Facebook
Clotilde Armand

O parte din fotografiile postate de un oficial ANPC nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1, iar patru locuri de joacă au fost închise pentru deficiențe minore sau aflate în afara locului de joacă, transmite Primăria Sectorului 1 după controlul ANPC, anunță mediafax.

„Situația locurilor de joacă din Sectorul 1 a fost moștenită de la fosta administrație. Reabilitarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii din parcurile și spațiile verzi pe care le administrăm reprezintă o prioritate a Primăriei Sectorului 1 și avem în plan demararea unui amplu program în acest sens. Acesta a fost întârziat deoarece proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat în Consiliul Local pe 1 aprilie, la mai bine de două luni de când a fost pus pentru prima dată în dezbaterea consilierilor locali. Menționăm, potrivit datelor primite de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, că ANPC a verificat 33 de locuri de joacă, iar din acestea am fost informați, de instituția care a realizat controlul, că au fost închise un număr de 4, pentru deficiențe minore sau aflate în afara locului de joacă”, transmite Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Potrivit sursei citate, cele mai multe din aceste deficiențe deja au fost remediate de către ADP Sector 1.

„De exemplu, un loc de joacă a fost închis pentru lipsa unui canal -al unui operator de utilități- care era amplasat în afara spațiului amenajat, vopsea exfoliată pe băncile din parc și puncte de rugină pe coșul de gunoi, iar un alt loc de joacă pentru lipsa panourilor de informare. Deficiențele din alte două locuri de joacă au fost deja remediate pe 7 și 8 aprilie: arborii au fost toaletați, iar leagănele care aveau șezutul deteriorat au fost reparate. Precizăm că o parte din fotografiile postate de un oficial ANPC pe conturile unei rețele de socializare nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1”, se precizează în comunicat.

Atoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în perioada 5-7 aprilie, 33 parcuri și locuri de joacă din sectorul 1 al Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

”Povestea celor mici cu <șapte dintr-o lovitură>, s-a transformat în <30 din 33>!...Locurile de joacă devin curse cu obstacole, peripeții și multe încercări!”, a declarat joi Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Constantinescu precizează că în toate aceste locații, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1, au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancțiuni. Până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului 30 din totalul locațiilor verificate, constatându-se următoarele nereguli: existența unor echipamente de joacă nesigure (fără informații sau instrucțiuni legate de vârsta sau greutatea copiilor cărora le sunt destinate, de numărul de copii care pot avea acces simultan la un echipament, de modalitățile de folosire sau de blocare a sistemului de protecție etc.); bucăți de tartan de pe paviment deteriorate; prezența unor echipamente interzise pentru utilizare; prezența unor cabluri electrice aflate la aproximativ 1,5 m de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spațiile de joacă; existența unor copaci cu crengi uscate aplecate deasupra echipamentelor de la locul de joacă, care prezentau pericol, prin netoaletare; prezența unor bănci din parc cu vopseaua exfoliată; lipsa informării scrise a publicului în limba română în zona de joacă și în cea de fitness; lipsa etichetării locului de joacă (absența mențiunilor referitoare la denumire și administrator); existența unor coșuri de gunoi ruginite și a unor saci de gunoi rupți; prezența, în apropierea grupului de ședere din zona de repaos, a unei gropi care poate pune în pericol integritatea copiilor; existența unui felinar electric defect, cu un fragment desprins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.