Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand luptă pe frontul administrativ cu PNL şi PSD: Sunt periclitate mai multe ajutoare, inclusiv cele pentru refugiaţi

Inquam Photos
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză, marţi, PNL şi PSD că au refuzat să voteze bugetul pentru 2022 şi ”au lăsat astăzi fără ajutor şi fără hrană 800 de refugiaţi din Ucraina”. De asemenea, primarul afirmă că întreaga activitate a instituţiei este afectată şi sunt în pericol mai multe ajutoare, anunță news.ro.

”PNL şi PSD Sector 1 au lăsat astăzi fără ajutor şi fără hrană 800 de refugiaţi din Ucraina care sunt găzduiţi de către Primăria Sectorului 1. Consilierii social-democraţi şi liberali au părăsit sala de consiliu atunci când trebuiau să voteze proiectul de buget pe anul 2022”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.

Aceasta anunţă că a propus alocarea a 2 milioane de lei fondului de rezervă bugetară, pentru finanţarea cheltuielilor de cazare, materiale igienico-sanitare, hrana, îngrijirea medicală a refugiaţilor din Ucraina.

”Pentru că nu au votat bugetul, banii aprobaţi din fondul de rezervă nu pot fi folosiţi. Practic, consilierii PNL& PSD au refuzat ajutorarea refugiaţilor”, a mai scris Clotilde Armand, precizând că doar din fondul de rezervă se pot face aceste plăţi.

Armand afirmă că, în 11 februarie, au fost sistate plăţile făcute de la bugetul de stat către Sectorul 1.

”Motivul: a fost depăşit termenul de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României. Este afectată întreaga activitate a administraţiei publice locale şi sunt puse în pericol plata mai multor ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane”, afirmă primarul.

Ea anunţă că sunt sistate sumele primite de la bugetul de stat pentru cheltuielile cu învăţământul, banii de funcţionare pentru grădiniţe, şcoli şi licee şi fondurile pentru bursele şcolare.

Primarul din Sectorul 1 anunţă că a convocat o nouă şedinţă a Consiliului Local pentru votarea bugetului centralizat pe anul 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.