Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand pune degetul de rană, după cutremurul din România: Toți se bazează pe noroc, de 32 de ani

Facebook
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că în sectorul pe care îl păstorește se află cele mai multe clădiri cu risc seismic, dar autoritățile locale nu pot interveni. Primarul arată că, în ultimii 32 de ani, toate autoritățile centrale s-au bazat pe ”noroc” și au sperat să nu fie nevoie de reconsolidarea blocurilor.

”Cutremurul de azi dimineață înregistrat a fost cel mai puternic din ultimii doi ani din România și s-a resimțit puternic în Sectorul 1. Bucureștiul are circa 2.400 de clădiri cu risc seismic iar Sectorul 1 este catalogat drept cea mai periculoasă zonă din Capitală în cazul unui cutremur. Cu toate aceste date niciun primar, niciun parlament, niciun Guvern și nici un președinte de țară n-au luat problema prea în serios. S-au bazat cu toții pe noroc. 32 de ani.

În acest moment există o legislație care mai degrabă nu-ți permite să consolidezi clădirile cu risc seismic. Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuții administrative! Codul Administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din București. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acționeze.

PS:

În schimb, avem o autoritate locală în subordinea PMB care ar trebui să se ocupe de problemele descrise mai sus. Iată cine se ocupă de asta: Fostul consilier al primarului PSD Daniel Tudorache este director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Și-a găsit acest post după ce am câștigat eu alegerile. A plecat de la Primăria Sectorului 1 unde se ocupa de "investiții".

PPS:

în loc să ofere bani primarilor pentru pensii speciale, actuala coaliție PNL-PSD mai bine ar construi cu banii respecitivi:

– 10 spitale regionale;

Sau

– 500 de școli primare;

Sau:

– 80 zeci de clădiri cu risc seismic consolidate în Capitală.”, scrie Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.