Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand: Solicit Guvernului prelungirea Recensământului după data de 17 iulie

Facebook
Clotilde Armand

Ţinând cont de procentul scăzut de recenzare din Capitală şi de faptul că în ultimele zile numărul persoanelor care vin la punctele fixe a crescut, administraţia locală a Sectorului 1 a decis deschiderea altor două puncte fixe pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei şi suplimentarea numărului de recenzori.

Astfel, începând de astăzi, 13 iulie 2022, ora 14:00, locuitorii Sectorului 1 se pot recenza şi în următoarele locaţii:

- Sediul Primăriei Sectorului 1, Bd. Banu Manta nr. 9 (Serviciul Relaţii cu Publicul - parter), program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09:00-19:00;

- Şcoala Gimnazială nr. 192, Strada Munteniei nr. 32, program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 08:30-18:30.

Acestea se adaugă celorlalte două puncte de recenzare deschise deja, în Piaţa Amzei nr. 13- program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09:00-19:00 - şi în Calea Griviţei nr. 208-210 (în incinta punctului de încasare taxe şi impozite din cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1) - program, în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09:00-19:00.

În plus, în această perioadă am crescut constant numărul recenzorilor de la punctele fixe, pentru a asigura fluenţa activităţii şi creşterea numărului de persoane recenzate. În concret, începând de astăzi ora 14:00, la cele patru puncte fixe de recenzare vor fi prezenţi 18 recenzori.

"Un recensământ făcut corect şi la care participă întreaga populaţie ne ajută să ştim numărul exact al cetăţenilor dintr-o comunitate şi scoate în evidenţă date esenţiale despre calitatea vieţii şi condiţiile de locuire ale fiecăruia dintre noi. În Sectorul 1 pentru a ajuta cetăţenii să se recenzeze mai uşor şi pentru a veni şi în sprijinul Institutului Naţional de Statistică, am amenajat puncte fixe de recenzare şi am crescut constant numărul recenzorilor. Având în vedere ritmul scăzut de recenzare din Capitală şi faptul că în ultimele zile numărul persoanelor care vin la punctele fixe pentru a face Recensământul Persoanelor şi Locuinţelor a crescut, solicit Guvernului României să prelungească perioada de recenzare, după data de 17 iulie", a declarat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În paralel cu aceste măsuri, recenzorii continuă, în teren, activitatea de culegere a datelor prin interviuri faţă în faţă. Colectarea datelor se va face exclusiv electronic, prin intermediul tabletelor.

Activitatea desfăşurată de recenzorii în teren se adresează numai persoanelor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie - 27 mai 2022 sau care nu se vor recenza la punctele fixe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.