Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand, noi precizări după ce a fost mandatată să rezilieze contractul: 'Romprest ne-a lăsat sectorul în haos'

Inquam Photos
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a fost mandatat să înceapă o acţiune în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest. Clotilde Armand susține că nu are nimic personal cu Romprest.

„Toată lumea îl înjura pe primar. De fapt acest contract este între Consiliul Local și compania Romprest. Eu nu am nimic împotriva firmei Romprest. E ca și cum ai angaja o firmă să facă curat în curte, dar ea face mizerie. Îi spui o dată, îi spui încă o dată și până la urmă spui: gata! Astăzi este o mare victorie. Sunt primul primar care a reușit asta. Poate și primul primar care încearcă.

Am reușit să fie votată împuternicirea, mandatarea mea, pentru a cere rezilierea contractului în instanță.

Ne-a lăsat sectorul în haos, serviciul public este în colaps... Vă face un șantaj!

Pe SICAP e licitația și toate datele sunt acolo. Contractul este disponibil pe site-ul ADP-ului. E totul transparent. Se face și o confuzie: contractul acesta nu este contractul cu salubristul.", a spus Armand.

„Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1”, a mai precizat Armand.

Primarul Clotilde Armand a făcut, marți, apel la consilierii locali din Sectorul 1 să se prezite la ședința CL și să o mandateze pentru a cere în Justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului cu Romprest: „Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul pe stradă și că serviciul public este în colaps”.

Vezi și: Informații NOI: Cristian Popescu Piedone ar fi fost directorul companiei Brai Cata, contractată de Clotilde Armand în criza gunoaielor

Clotilde Armand a convocat o nouă ședință de urgență pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanța de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.

Bucureşti, 27 iul /Agerpres/ - Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor s-a cifrat, în iunie 2021, la 4,7 miliarde de lei, în creştere cu 3,4% faţă de suma raportată în luna precedentă, în timp ce restanţele la creditele în valută au coborât cu 3,7%, la 1,43 miliarde de lei (echivalent), conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Totalul creditelor în lei era, în iunie, de 214,27 miliarde de lei (cu 2,12% peste valoarea din luna precedentă), din care 81,869 miliarde de lei erau sume contractate de agenţii economici şi 127,456 miliarde de lei împrumuturi luate de populaţie.

Creditele în valută totalizau 89,715 miliarde echivalent lei în iunie 2021 (cu 0,43% mai puţin faţă de mai 2021), din care 52,831 miliarde de lei împrumuturi contractate de agenţii economici şi 29,708 miliarde de lei credite luate de populaţie.

Bucureştenii aveau, la finele lunii iunie, credite în lei restante în sumă de 1,923 miliarde de lei (1,812 miliarde de lei în aprilie) şi în valută de 525 milioane de lei, echivalent (557,8 milioane de lei în mai).

Totalul creditelor în lei contractate în Capitală se cifra în mai la 78,401 miliarde de lei ( 76,567 miliarde de lei luna precedentă), iar al celor în valută la 46,849 miliarde de lei (46,767 miliarde de lei în mai).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.