Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand s-a făcut de râs: Consilierii au respins proiectul prin care străzile să fie curățate mai rar

Inquam Photos
Clotilde Armand

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre privind reducerea temporară a frecvenţei cu care sunt salubrizate străzile, până la data de 31 decembrie 2021.

De asemenea, a fost respins un proiect care viza exercitarea dreptului de control al Consiliului Local pentru determinarea cheltuielilor nete necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare de către operatorul Romprest Service SA, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Pentru primul proiect s-au înregistrat 12 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 12 abţineri, iar pentru cel de-al doilea 12 voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi 7 abţineri, nefiind întrunit numărul necesar pentru adoptare.

"Frăţia în ilegalitate este transpartinică la Sectorul 1. PNL a votat la fel ca PSD şi au apărat, din nou, compania de salubritate Romprest pentru că a emis facturi nelegale. Ireal, nu? Vrei să pui în aplicare legea, dar PNL şi PSD nu te lasă. În şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi trebuiau votate măsurile luate de ANRSC şi Curtea de Conturi a României în urma controlului lor, măsuri de recuperare a datoriilor pe care această companie le are faţă de autoritatea locală şi de exercitare a dreptului la controlul tarifului companiei. Practic, aceşti consilieri PNL şi PSD au devenit complici la deturnarea fondurilor publice. Iar eu voi depune o plângere penală împotriva tuturor consilierilor care refuză să respectăm legea. Să plătească din buzunarele domniilor lor, nu din banii cetăţenilor. Voi reveni cu aceste proiecte pe ordinea de zi până când toţi aceşti oameni pricep că 'unde-i lege nu-i tocmeală', până când vor pricepe că nu te joci cu banii cetăţenilor cum doresc unele grupuri de interese", a scris primarul Clotilde Armand, pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Ea a spus, în şedinţă, că este exclus ca autoritatea locală să plătească unui operator de salubritate o treime sau un sfert din buget.

Clotilde Armand a atras atenţia asupra măsurilor solicitate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - ANRSC în raportul trimis autorităţii locale. "Avem obligaţia să recalculăm transferurile către Romprest şi să ne aliniem la cele din 2016 privind tarifele în vigoare. Pentru aceste calcule avem nevoie de cheltuielile nete ale operatorului nostru de salubritate. (...) Dreptul de control al autorităţii locale e prevăzut în contract şi în lege", a susţinut primarul.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

Consilierul local PSD Cristian Tudose a afirmat că Garda de Mediu a emis o serie de adrese cu sancţiune pentru Primăria Sectorului 1.

"Nu am nicio problemă să reducem contabil plata, cu acceptul partenerului contractual, la cât doriţi dumneavoastră. (...) Calitatea serviciilor şi suprafeţele acoperite pentru salubrizare reprezintă cu totul alt aspect. (...) Subscriu reducerii costurilor contractului cu Romprest, care e într-adevăr un contract extraordinar de mare şi cu foarte multe probleme, dar cred că abordarea, aşa cum a început discuţia, nu e neapărat cea corectă. (...) Ar trebui să ne exercităm controlul asupra tuturor partenerilor noştri contractuali, (...) dar trebuie ţinut cont de ceea ce se poate şi ceea ce nu se poate. În momentul în care dumneavoastră ajungeţi să cereţi datele şoferilor de pe maşină se încalcă GDPR-ul", a susţinut Tudose.

Citește și: Prefectul Capitalei anunță că se închid școlile: Învățământul ar trebui să treacă în on-line!

Consilierul local PNL Dan Podaru a solicitat amânarea acestor proiecte de pe ordinea de zi. "Grupul PNL cere amânarea punctelor de pe ordinea de zi şi includerea soluţiilor negociate în cadrul comisiei Romprest pentru viitoare hotărâri pe care le vom vota. (...) Dreptul la un control al cheltuielilor nete ale operatorului nu e prevăzut de Legea 101 din anul 2006, legea vorbind doar despre costurile de operare, deci e o inducere în eroare", a explicat Podaru.

Pentru grupul PNL este oportun ca în stradă să nu se mai găsească gunoaie, a transmis şi viceprimarul PNL Ramona Porumb.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

"Pentru noi a fost oportună crearea acestei comisii care să conducă la o negociere cu Romprest, astfel încât să încheiem toate aceste probleme care au fost în ultima vreme pe acest subiect. A avut loc o comisie, din câte am înţeles, toţi colegii au agreat că oferta transmisă era foarte bună şi mai departe se putea trece la un HCL agreat de grupurile politice, pentru că au făcut parte din acea comisie şi nu aveam nicio problemă, votam acest HCL cu propunerea care a venit şi deblocam întreaga situaţie a Romprest-ului", a adăugat Ramona Porumb.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.