Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul CSM Bucureşti A SUSPENDAT contractele handbalistelor

Wikipedia
csm bucuresti

Conducerea clubului CSM Bucureşti a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că va suspenda contractele tuturor sportivilor pe perioada stării de urgenţă decretate în contextul pandemiei de coronavirus.

"Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv. Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc. Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă", se arată în comunicatul citat, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta vine cu o PROFEȚIE SUMBRĂ: Peste o lună o să vedeți că problema principală va fi legată de mâncare .

Oficialii CSM Bucureşti precizează că participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

"Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare", se mai menţionează în comunicatul CSM Bucureşti, club susţinut financiar de Primăria Generală a Capitalei.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului de săptămâna trecută.

Citește și: Victor Ponta vine cu o PROFEȚIE SUMBRĂ: Peste o lună o să vedeți că problema principală va fi legată de mâncare .

De prevederile acesteia beneficiază salariaţii angajaţi în baza Legii Educaţiei Fizice şi Sportului şi include şi personalul din cadrul cluburilor şi federaţiilor sportive.

Totodată, Guvernul a decis ca federaţiile şi cluburile sportive să beneficieze de o amânare la plată a serviciilor de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, dar şi a chiriei imobilelor în perioada stării de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.