Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul de fotbal Genoa a fost cumpărat de un fond american de investiții

https://www.pinterest.at/
genoa club

Genoa, club istoric al fotbalului italian, înfiinţat în 1893, a trecut de joi sub pavilion american, actual proprietar, Enrico Preziosi, vânzând toate acţiunile sale fondului 777 Partners, transmite AFP, citat de agerpres.

"Noul proprietar va cumpăra 99,9% din capitalul clubului Genoa, va injecta noi capitaluri în club şi va asuma unele pasive", a indicat joi într-un comunicat fondul cu sediul la Miami, deja prezent în fotbalul european ca acţionar minoritar la gruparea spaniolă Sevilla FC.

Considerat un campionat rămas în urmă în ce priveşte drepturile TV şi dezvoltarea stadioanelor sale, Serie A atrage din ce în ce mai mulţi investitori veniţi de peste Atlantic.

Mai multe cluburi italiene sunt controlate acum de investitori nord-americani: în afară de Genoa, Roma, AC Milan, Fiorentina, Parma şi Spezia au proprietari din SUA, în timp ce Bologna aparţine canadianului Joey Saputo.

Genoa este cel mai vechi dintre cluburile italiene care mai există astăzi. Echipa a câştigat primul campionat al Italiei, în 1898, şi are în total nouă titluri, ultimul obţinut în urmă cu aproape un secol, în 1924.

După ce clubul a ajuns în Serie B în anii 1990, Enrico Preziosi l-a cumpărat în 2003 şi l-a restructurat pentru a-i permite să revină în Serie A în 2007.

Deşi şi-a vândut acţiunile, omul de afaceri în vârstă de 73 de ani va rămâne în consiliul de administraţie, a precizat noul proprietar.

"A venit momentul să predau ştafeta. Am spus întotdeauna că voi lăsa Genoa doar unui nou proprietar puternic şi fiabil", a declarat Preziosi, citat în comunicat.

Operaţiunea globală ar fi de circa 150 de milioane de euro, potrivit presei italiene, însă 777 Partners nu a comunicat nicio cifră.

Acest fond, înfiinţat în 2015, este specializat în servicii financiare, în mass-media şi în sectorul aeronautic. În afara participaţiei sale la Sevilla FC, el mai este prezent în sport ca proprietar al echipei londoneze de baschet Lions şi al unui serviciu de difuzare de evenimente sportive în streaming.

Genoa, care s-a menţinut cu dificultate în Serie A în ultimele sezoane, este acum pe locul 16 după cinci etape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.