Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul de fotbal PSG intenționează să părăsească Parc des Princes

pbs.twimg.com
PSG stadion fotbal

Clubul francez Paris Saint Germain negociază de ceva timp cu municipalitatea pariziană pentru a cumpăra Parc des Princes. Însă prețul cerut este considerat prea mare. Atât de mare încât conducerea plănuiește să părăsească stadionul intenționând să se mute pe Stade de France, conform L’Equipe, anunță Mediafax.

Conducerea echipei lui Messi, pentru a-și continua dezvoltarea, dorește de mai multe sezoane să cumpere Parc des Princes, proprietate a orașului Paris, pentru care are un contract de închiriere pe 30 de ani. Numai că prețul cerut de municipalitatea pariziană pentru vânzarea miticului său stadion de la Porte de Saint-Cloud este considerat exorbitant de PSG.

Intenția inițială a celor de la PSG este să rămână pe Parc des Princes, pe care intenționează să-l extindă la 60.000 de locuri, față de 48.000 cât are în prezent, dar clubul se gândește și la alte soluții.

Două variante se întrevăd: să devină clubul rezident pe Stade de France (80.000 de locuri), a cărui concesiune actuală (la care statul este acționar) se încheie în 2025, sau să găsească un alt teren pentru a-și construi noul stadion. „Am identificat două locații", spun cei din club, conform L’Equipe.

Potrivit informațiilor sursei citate, prima dintre aceste două locații ar fi la Poissy, unde PSG își construiește viitorul centru de antrenament și unde nu este exclusă posibilitatea de a completa și cu un stadion. Cel de-al doilea amplasament ar fi la hipodromul Saint-Cloud (Rueil-Malmaison).

Consiliul din Paris cere aproximativ 350 de milioane de euro, potrivit unor surse, pentru a vinde Parc des Princes. O sumă considerată mult prea mare de către conducătorii parizieni care au investit deja 85 de milioane de euro pentru a renova incinta, cu ocazia Euro 2016.

Liderii din Qatar sunt gata să investească 500 de milioane de euro în Parc des Princes dacă vor deveni proprietari. „Vrem să găsim un acord rezonabil, dar astăzi consiliul din Paris este pe altă planetă", spun cei de la PSG, confor, L’Equipe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.