Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj a alocat în 2022 cu 10 milioane mai mult decât în 2021 pentru investiţiile publice

investitii-shutterstock

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a aprobat, în şedinţa sa de joi, bugetul judeţului pe anul în curs, în valoare de 1,558 de miliarde de lei, din care 78 de milioane de lei sunt alocate pentru investiţii publice, cu 10 milioane de lei mai mult decât alocările din 2021.

"Reunit în şedinţă ordinară, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat joi, 10 februarie 2022, bugetul general propriu al judeţului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.558.000.000 lei. (...) În ceea ce priveşte programul de investiţii publice, bugetul total alocat este de 78.000.000 de lei, în creştere cu 10 milioane faţă de anul precedent", se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, cele mai mari sume alocate, respectiv 28.700.000 de lei, sunt destinate celor două mari proiecte din domeniul medical asumate de Consiliul Judeţean: Spitalul Pediatric Monobloc şi Centrul Integrat de Transplant. La acestea se adaugă alte 7.200.000 de lei pentru susţinerea activităţii şi dotarea celor 17 spitale clujene, atât subordonate cât şi aflate sub autoritatea altor autorităţi locale sau centrale. De asemenea, peste 9.000.000 de lei au fost alocate pentru pregătirea proiectelor europene în vederea depunerii spre finanţare.

"Bugetul local al judeţului este de 915.000.000 lei, din care 57% este destinat dezvoltării iar 43% funcţionării. În ceea ce priveşte suma totală alocată dezvoltării, respectiv 521.550.000 lei, un procent important revine cofinanţării proiectelor europene, diferenţa fiind folosită pentru implementarea investiţiilor proprii şi ale instituţiilor subordonate, inclusiv pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi pentru spitalele publice din judeţ. Bugetul destinat finanţării proiectelor europene reprezintă nu mai puţin de 85% din valoarea totală a bugetului de dezvoltare, respectiv 435.000.000 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 26 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Judeţean", se mai arată în comunicat.

Conform preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, este "un buget echilibrat", "orientat şi în acest an spre dezvoltare şi spre investiţii care să genereze efecte benefice pentru un număr cât mai mare de clujeni", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.