Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj-Napoca a depășit incidența de 7,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Circulația, restricționată de la ora 20.00

City Break
Cluj-Napoca

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis joi impunerea de restricții suplimentare în municipiul Cluj-Napoca, după ce incidența cazurilor de Covid a depășit 7,5 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU, noile restricții sunt în vigoare de vineri, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’

Astfel, se interzice circulația persoanelor între orele 20.00 și 5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar îngrijirea copilului, asistarea persoanelor vârstnice etc.

O altă excepție de la regulă se aplică în perioada 3-4 aprilie, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

De asemenea, magazinele își pot desfășura activitatea în intervalul orar 5.00-18.00.

În Cluj-Napoca, incidența cazurilor de Covid a fost joi de 7,65 la mia de locuitori.

Măsuri similare sunt instituite și în localitățile clujene Apahida, Bonțida, Călărași, Ciucea, Gârbău, Palatca, Poieni și Sic.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat pentru MEDIAFAX că aceste măsuri erau oricum în vigoare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică la Cluj-Napoca, unde incidența era de peste 4 la mie și până acum. Acestea ar urma însă să fie aplicate și în timpul săptămânii.

„Măsurile se aplică până când incidența scade sub 7 la mie. Tot Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia restrângerii restricțiilor, pe baza datelor DSP”, a declarat prefectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.