Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj: Realitatea virtuală, folosită într-o campanie de prevenire a furturilor din locuințe

animalzoo.ro
caine politie

Polițiștii clujeni au folosit ochelari de Realitate Virtuală (VR) pentru prevenirea furturilor din locuințe, prezentându-le cetățenilor, în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, un filmuleț video cu o locuință spartă de hoți.

Șeful Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat, luni, că polițiștii recomandă cetățenilor să își monteze sisteme de alarmă, să își asigure locuința când pleacă de acasă și să nu lase să intre persoane străine, mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Gabriela Firea, la sediul PSD - Ce spune despre o eventuală candidatură la șefia partidului

„Campania a fost lansată de Poliția Română în parteneriat cu un partener privat și i-am invitat pe clujeni să vadă cum le-ar arăta locuința după ce le-ar fi spartă. Este un exercițiu de vizualizare prin intermediul ochelarilor cu Realitate Virtuală (VR) în care prezentăm un filmuleț cu imagini dintr-o locuință care a fost spartă de hoți. Clujeni au, astfel, ocazia, să înţeleagă modul de acţiune a infractorilor, prin utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie. Recomandăm oamenilor să nu fie neglijenți, să își monteze sisteme de alarmă, să își asigure locuința când pleacă de acasă, dar și când sunt în interiorul acesteia, și să nu lase să intre persoane străine, mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, când se apelează la mila oamenilor”, a spus Pop.

De asemenea, o altă măsură de precauție este ca proprietarii să nu anunțe pe rețelele de socializare că pleacă sau sunt plecați în concediu în această perioadă.

Gina Pop a menționat că, la nivelul județului Cluj, furturile din locuințe au scăzut în primele zece luni ale acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.