Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj-Napoca, un experiment fericit

primaria_cluj

Acum, după încheierea Untold, toată lumea vorbește iar despre Cluj și despre realizările administrației de acolo. Toată lumea recunoaște faptul că orașul s-a dezvoltat enorm, că atrage  atât investitori, cât și tineri care vor să își găsească un loc de muncă. Aici este capitala evenimentelor culturale și sportive. Cifrele demonstrează creșterea Clujului. Statisticile ne arată un oraș în plin dezvoltare. Dar acest lucru nu este întâmplător.  Primarul Emil Boc este printre puținii primari care au înțeles că administrația nu se face după ureche. Astfel, încă de la primul mandat, Boc a lăsat specialiștii din administrație să conceapă o strategie de dezvoltare a orașului.

Cătălin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice,  împreună cu echipa sa de la UBB au început să lucreze la strategia de dezvoltare. Au creat grupuri de specialiști, au făcut cercetări sociologice, au implicat societatea civilă.  S-a lucrat intens timp de un an de zile.

Planul de dezvoltare al Clujul se bazează pe dezvoltarea calității vieții și pe buna guvernare. Clujul a ales să investească în potențialul său uman, atrăgând resursă umană de calitate, investind în Universitate și deschizând un dialog real cu societatea civilă. A ales să parieze pe evenimentele culturale ca element cheie de interacțiune între societatea civilă și autoritățile locale.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Nu s-a făcut o strategie care să rămână doar pe hârtie, așa cum se întâmplă în multe orașe. Lucrurile au început să se miște. După ce a fost votată în unanimitate în Consiliul Local, s-a trecut la implementarea măsurilor propuse. Aici este marele merit al lui Boc. A lucrat după un plan gândit de specialiști, a deschis primăria și nu a blocat investițiile, a reușit să implementeze în proporție de 80% măsurile propuse.

Modelul Cluj este un model de urmat. Ar fi bina ca primarii, indiferent de culoarea politică, să înțeleagă că lucrurile nu se fac întâmplător, ci în baza unui plan bine gândit, bine structurat, care să fie conceput de specialiști, să aibă susținerea societății civile.

Acesta este și motivul pentru care Boc a fost reales, chiar și în 2012. A fost perceput de clujeni ca un om cu bun simț care și-a făcut treaba în orașul său. Și iată că azi, indiferent de simpatiile politice, Clujul este dat exemplu până și de criticii fostului premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.