Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujul va fi primul județ smart din România

cluj.com
cluj

Un concurs de soluții pentru digitalizare a fost lansat de Consiliul Județean Cluj, care se pregătește să devină primul județ smart din România. Depunerea documentelor și plata taxelor se vor face printr-un sistem informatic, potrivit Mediafax.

Proiectul „Smart Territory” este finanțat din fonduri europene iar beneficiarul final este fiecare cetățean care intră în contact cu Consiliul Județean Cluj.

Acesta asigură un proces rapid în domeniul autorizării lucrărilor de construire, se digitalizează întregul proces de depunere a documentelor necesare obținerii autorizației de construire și toate procedurile de verificare, redactare și urmărire a actelor realizate de către funcționarii din administrație.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că operațiunile de depunere a documentelor, de urmărire a parcursului cererii, plata taxelor și alte funcțiuni se vor face rapid, electronic, de oriunde.

CITEȘTE ȘI: Poți ajunge să fii depedent de cafea? Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei cafea

„Uitați de cozi la ghișee și pierdut zile pe holurile instituțiilor. Această debirocratizare nu se rezumă numai la faza de depunere a unor acte ci se extinde la procesarea, verificarea, redactarea și urmărirea actelor emise de administrație. Asta înseamnă că cetățenii nu vor mai umbla după ștampile și semnături pe tot felul de acte, nu vor mai trebui să umble de la o autoritate la alta”, a explicat Tișe.

Concursul de soluții urmărește cumpărarea unor servicii de dezvoltare, implementare și mentenanță a unui sistem informatic integrat modern și inovator în cadrul proiectului din fonduri europene.

Câștigătorul concursului, care va obține și contractul de servicii a cărui valoare totală estimată este de 2,9 milioane de lei fără TVA, va trebui să creeze trei aplicații informatice intuitive.

Acestea sunt Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei și vor trebui să aibă o grafică unitară, o arhitectură actuală și funcționalități interconectate și interoperabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.