Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CN Aeroporturi București începe lucrările de modernizare la pista 2 a aeroportului Henri Coandă

facebook.com
CNAB aeroport

CN Aeroporturi București anunță demararea lucrărilor la obiectivul de investiție ”Modernizarea pistei 08L-26R și resistematizarea zonei de siguranță aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internațional Henri Coandă București”, potrivit Mediafax.

În urma obținerii autorizației de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din data de 11 august, CN Aeroporturi București a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menționat pentru 21.08.2020.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către PORR Construct, în baza unui contract atribuit prin licitație publică, au ca temen de finalizare 5 luni de la începerea acestora.

Citește și: Vasile Blaga îi distruge visul lui Traian Băsescu: NU poate învia vechiul PDL

Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcție de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare și ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei.

Ultima reparație capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior facâdu-se numai lucrări de reparații curente.

Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1. Având în vedere numărul redus de mișcări de aeronave (aterizări și decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfășurarea în siguranță a traficului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.