Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a AMENDAT Realitatea TV din cauza lui Rareș Bogdan: Ce a zis vedeta TV

bzi.ro
realitatea tv

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, joi, să amendeze cu 15.000 de lei postul Realitatea TV pentru mai multe abateri de la prevederi ale legislaţiei audiovizualului într-o ediţie a emisiunii "Jocuri de putere" unde s-a discutat, printre altele, despre Daniel Dragomir, fost ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

CNA a stabilit că postul a încălcat prevederi potrivit cărora moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă; în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte mai multe principii, printre care cel privind asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine; toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

"Nu cred că emisiunea respectivă este concludentă pentru stilul 'Jocuri de putere' (...) e vorba despre e o emisiune pamflet, care nu a fost notată drept pamflet, dar aş vrea să ţineţi cont în analiza dumneavoastră că vorbim despre o persoană care e în continuare sub acuzare, sigur, se bucură de prezumţia de nevinovăţie", a spus Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere".

Radu Herjeu, membru al CNA, a menţionat că instanţa e singura care pune pecetea de infractor pe cineva şi că pamfletul nu se bazează pe injurii.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

"Măcar acum, cu scurgerea timpului, e destul de uşor de văzut că nimeni nu a propus nicio închidere de emisie şi aşa mai departe", a spus vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Rareş Bogdan a menţionat că oameni din partide "ameninţau" privind Realitatea.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

"Dacă la nivel politic aţi afla că s-ar pregăti nişte lucruri îngrozitoare legate de viitorul Realităţii şi că treaba asta s-ar face cu mâna CNA-ului (...) înseamnă că dumneavoastră consideraţi că unele partide au asemenea influenţă asupra membrilor CNA (...) vi se pare că CNA e o instituţie politizată? Dacă da, daţi-mi un exemplu sau două", a spus Radu Călin Cristea, membru al CNA.

Rareş Bogdan a spus că mulţi membri ai Consiliului sunt puşi politic. "Nu sunteţi politizaţi, sunteţi puşi politic mulţi dintre dumneavoastră, dar sper să reuşiţi să staţi departe de presiunile politice. (...) Doresc să staţi departe de presiunile unor oameni din conducerile partidelor", a declarat Rareş Bogdan.

Citelște și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

Cristea i-a spus că deja se întâmplă acest lucru. "Nu doriţi, pentru că deja se întâmplă lucrul acesta", a menţionat Radu Călin Cristea.

"Sper să reuşiţi să staţi departe de presiune, dar e greu (...) îi cunosc din întâmplare pe unii dintre ei şi ştiu de ce sunt capabili", a menţionat Rareş Bogdan.

Citește și: Drake face scandal cu premiile Grammy: Ce acuzații le aduce organizatorilor / VIDEO

El a subliniat că numirile la CNA sunt făcute de instituţii politizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.