Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a aprobat difuzarea unui mesaj de interes public privind liberalizarea pieţei de energie

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de marţi, difuzarea unui mesaj de interes public privind liberalizarea pieţei de energie de la 1 ianuarie 2021, la solicitarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii ANRE.

Este vorba despre un clip de 20 de secunde în care consumatorii sunt anunţaţi că piaţa a fost liberalizată la 1 ianuarie, iar ei îşi pot alege orice furnizor de energie doresc, solicitând oferte companiilor din energie sau accesând comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE. În filmuleţ se precizează că este vorba despre o campanie de informare susţinută de ANRE.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

După ce este redactată decizia CNA, clipul va fi trimis la toate posturile de televiziune din ţară, care îl vor putea prelua gratuit, dacă acestea consideră că este util pentru telespectatorii lor.

Anterior, tot marţi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), a anunţat că a solicitat acest lucru CNA.

"Voi participa astăzi (marţi - n.r.) în plenul şedinţei board-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a susţine o solicitare depusă încă din cursul anului trecut prin care solicităm CNA să aprobe un mesaj de interes public pe tema liberalizării pieţelor de energie, mesaj care dacă se aprobă va fi difuzat gratuit în mijloacele audiovizuale şi sperăm că în această perioadă de şase luni să ajungă cât mai multe informaţii la consumatori, pentru că este în interesul lor să fie informaţi şi este în avantajul lor să ia o decizie, să nu rămână inactivi în piaţa de serviciu universal", a precizat Bege.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată, iar preţurile nu mai sunt reglementate de către ANRE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.