Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a dat verdictul în cazul interviului dat de Dacian Cioloș pentru TVR: 'BĂTAIE DE JOC'

AGERPRES
Dacian Ciolos

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au discutat  sesizarea președintelui Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, privind interviul acordat Televiziunii publice de premierul Dacian Cioloș, care nu a mai fost difuzat, ei stabilind să transmită un răspuns în care se precizează că a fost vorba despre o decizie editorială."(Vom răspunde — n.r.) că am luat sesizarea în discuție și că este vorba despre o decizie editorială luată de conducerea instituției, mai bună sau mai rea, că poate fi o problemă care ține de organizarea lor internă, dar că nu este vorba despre un caz de cenzură", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu.

Citește și: STUDIU despre creier: Dormim și când suntem treji

În ședință, Valentin Jucan, membru al Consiliului, a spus că decizia de a amâna difuzarea interviului nu trebuie comentată foarte mult. "Puteați să spuneți: 'domnule prim-ministru, înregistrăm acum, difuzăm data viitoare sau peste două săptămâni sau pur și simplu o facem direct după campania electorală. Omul a spus că degeaba mai difuzăm peste două săptămâni, pentru că datele care au fost spuse la acel moment ar urma să fie incomplete la o difuzare după două săptămâni'", le-a transmis Jucan reprezentanților TVR.

Dorina Rusu a susținut că în acest caz a fost un mod de a proceda "neprofesionist", dar "chiar o bătaie de joc". "Felul în care s-a procedat este nu numai neprofesionist, dar chiar mi se pare o bătaie de joc", a afirmat ea.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

"Dânșii (TVR — n.r.) sunt în subordinea Comisiilor de cultură ale Parlamentului. Ce s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat este de competența acestor comisii", a subliniat, la rândul său, Radu Cristea, membru CNA.

Gabriel Gherghescu, director TVR 1, a precizat că a fost o decizie colectivă legată de oportunitatea datei de difuzare a acestui interviu.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

"L-am analizat și reanalizat și cel puțin eu, care zic că sunt printre ziariștii care se pricep foarte bine la politica agricolă comună, (cred că — n.r.) nu existau elemente care să mă împingă să difuzez acest interviu, pentru că ar fi avut informații ce nu ar fi suportat amânare", a susținut el.

Citește și: DEPRESIA afectează tot mai mult adolescenții, în special FETELE / STUDIU

La sfârșitul lunii noiembrie, deputatul liberal Gigel Știrbu anunța că a depus la CNA o sesizare referitoare la interviul acordat de premierul Dacian Cioloș postului TVR 1 pentru emisiunea "Viața satului". "Dacian Cioloș a dat interviul în calitate de prim-ministru și expert în agricultură, fost comisar european pentru Agricultură. Emisiunea a avut caracter informativ. Interviul a fost înregistrat miercuri, 23 noiembrie 2016, și urma să fie difuzat duminică, 27 noiembrie 2016 (ambele zile fiind în perioada campaniei electorale), însă sâmbătă, cu o zi înainte de data apariției, Dacian Cioloș a fost informat că difuzarea va fi amânată. (...) Vă rog să investigați, să clarificați și să faceți publice următoarele aspecte: care sunt motivele pentru care interviul cu prim-ministrul a fost amânat? Care a fost procedura prin care s-a decis amânarea difuzării acestui interviu?", se arăta în sesizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.