Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA lovește din nou: Consiliul a dat amenzi pentru RCS&RDS şi Realitatea Plus

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, marţi, cu amendă de 10.000 de lei societatea RCS&RDS S.A. pentru nerespectarea prevederilor privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, CNA a analizat raportul întocmit de Direcţia Control ca urmare a sesizării primite din partea societăţii Pagina Ciudatului SRL, în calitate de deţinător al licenţei NCN TV, şi a decis să sancţioneze societatea RCS&RDS SA/RCS&RDS/Cluj-Napoca/Cluj cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor articolului 4 alineatul (2) litera a) din Decizia CNA numărul 72/2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie. Potrivit acestor prevederi, la alocarea în frecvenţă serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică.

CNA a sancţionat şi postul Realitatea Plus cu o amendă de 5.000 de lei.

"Radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 40 alin. (1) şi (3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea, în data de 06.04.2022, a emisiunii 'Newsroom' (interval orar 11,00-12,45) ('În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (...) (3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt')", se arată în comunicatul Consiliului.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice a societăţii Rainbow Media Communication SRL Bucureşti pentru Mediacom TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.