Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR vine cu PRECIZĂRI, în cazul lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda

Europa FM
CNAIR

CNAIR precizează, după ce o familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda până la instalarea unor panouri fonice, că ceruse constructorului montarea urgentă de panouri. Daunele vor fi suportate de constructor, relatează Mediafax.

Citește și: Tudor Chirilă, analiză la sânge pentru Dan Barna: îi cere DEMISIA liderului USR

Sentința Tribunalului Alba hotărăște încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, lucrările desfășurându-se în continuare pe restul șantierului, susține CNAIR.

„Imobilul menționat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcției acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri Antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului și să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerințele de mediu sunt parte integrantă din obligațiile contractuale ale Antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat și eventualele daune stabilite de instanțele judecătorești vor fi suportate tot de către acesta și nu de către CNAIR”, arată sursa citată.

Citește și: CEX PSD. Vicepreședinte, despre decapitări: Avem timp după prezidențiale

CNAIR cere antreprenorului să prezinte urgent un raport cu situația exactă din teren în acest punct, cu măsurile întreprinse până în acest moment, precum și cu cele ce urmează să se facă până la remedierea situației.

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii unei case situate în cartierul albaiulian Oarda de Sus, pe lângă care autostrada va trece la doar câțiva metri și a dispus oprirea lucrărilor și instalarea urgentă a panourilor care să izoleze fonic locuința.

Citește și: Lot important PSD decapitat în Guvern: nume sonore zboară din Palatul Victoria

„Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor (...) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeș-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeș-Turda (...) Definitiva, provizorie și executorie de îndată, fără somaţie și fără trecerea vreunui termen”, se arată în soluția Tribunalului Alba.

Citește și: Elena Udrea așteaptă cu interes o dezbatere Iohannis-Dăncilă: 'Să îmi fac o opinie, să merg cu drag la vot'

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.