Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lot important PSD, decapitat în Guvern: nume sonore zboară din Palatul Victoria

demisie

Continuă la foc automat 'asanarea' Guvernului prin demiterea echipei PSD. Premierul Ludovic Orban a semnat noi decizii de eliminare de la Palatul Victoria a unui nou lot de social-democrați aflați în funcții-cheie. Deciziile au apărut în Monitorul Oficial. Deja sunt circa 90 de fruntași din Guvern veniți pe filiera PSD și care au fost dați afară.

Cele mai noi 'execuții' din Guvern sunt:

Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul SGG. A fost șoferul și bodyguard-ul lui Liviu Dragnea. În 2012, când Liviu Dragnea a ajuns vicepremier în Guvernul Ponta, de protecția acestuia s-a ocupat Adrian Mlădinoiu ca ofițer SPP. Acesta călătorea în mașina oficială oferită de Guvern lui Liviu Dragnea, în dreapta șoferului, în timp ce liderul PSD stătea pe bancheta din spate. Mlădinoiu a lucrat în SPP din 2009 până în 2015 și înainte a activat în unitatea de elită „Acvila”, aflată în subordinea Internelor, ca „șef grupă”. Membrii „Acvila” sunt aleși după cele mai drastice teste fizice și psihologice. Luptătorii unității, porecliți „vulturii”, sunt pregățiți să înfrunte cele mai periculoase misiuni speciale, inclusiv antiteroriste. În 2015, Mlădinoiu a demisionat din SPP odată cu demisia lui Dragnea din Guvern și a continuat să-l însoțească pe Dragnea în toate deplasările sale oficiale și neoficiale, timp de aproape doi ani de zile. În partid, Mlădinoiu a fost cunoscut în perioada 2015- 2017 drept „garda de corp” a liderului PSD și drept persoana care, la nevoie, îi conducea și mașina lui Dragnea. După demisia din SPP, Mlădinoiu a fost numit în 2016 pe filiera PSD consilier parlamentar, iar după ce partidul a format Guvernul, fostul ofițer SPP a fost numit în 2017 de fostul premier Sorin Grindeanu în funcția de secretar de stat în SGG.

Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat la Ministerul Educației. Este apropiat de Gabriela Firea. A fost consilier local la Sectorul 1 și inspector școlar general în București. După demiterea Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al Educației, în 2019, numele lui Lixandru a fost o variantă de ministru ridicată în PSD.

Ciprian-Adrian Florescu, secretar de stat în cadrul SGG. Este vehiculat drept candidatul PSD la primăria Târgu-Jiu în 2020. A fost prefect de Gorj și este unul din oamenii de bază din PSD Gorj.

Oana-Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG. Conduce organizaţia de femei a PSD Suceava.

Citește și: SURSE Lista neagră din PSD: soluții radicale pe masa Vioricăi Dăncilă la CEX .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.