Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNATDCU a ADMIS O NOUĂ SESIZARE privind teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

kovesi

Sesizarea a fost înregistrată pe 13 octombrie 2016 și a fost publicată pe site-ul CNATDCU la secțiunea ”Sesizări admise”. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este acuzată că și-ar fi plagiat teza de doctorat, intitulată ”Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”.

Citește și: Tăriceanu, replică dură la atacul lui Iohannis: Trimitere la casa pierdută în instanţă

Așa cum prevede legea, sesizarea a ajuns mai întâi la Unitatea Exe­cutivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), care a analizat-o, după care a trimis-o la CNATDCU.

”Stimate domnule Președinte, vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a doamnei Laura Codruța Kovesi cu ”Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”, susținută la Universitatea de Vest din Timișoara, și înregistrată la UEFISCDI cu nr. 2567/13.10.2016. Sesizarea respectă cerințele OMENCȘ 3482/24.03.2016 și este transmisă către CNATDCU în vederea demarării procesului de analizare și soluționare a acesteia”, se arată în sesizarea publicată pe site-ul Consiliului, fără a se specifica însă cine a făcut-o, anunță EVZ.ro.

Reamintim că, ieri, Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a anunţat că a sesizat oficial CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, depunând peste o sută de pagini din lucrare care ar fi fost identificate de softul antiplagiat iThenticate, alături de "dovezile plagiatului".

CITEȘTE SESIZAREA AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.