Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNCD intră tare în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni: Primarul a spus că tânăra are un handicap și e de etnie rromă

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

CNCD intră tare în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni: Primarul a spus că tânăra are un handicap și e de etnie rromă

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni, dar şi în urma afirmaţiilor primarului din Urziceni, Constantin Sava, care a făcut referire la faptul că femeia are un handicap şi că e de etnie rromă, anunță news.ro.

Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a declarat marţi, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în acest caz

“S-a autosesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Va face procedura atât legat de situaţia de la Urziceni, cât şi de declaraţiile primarului de la Urziceni”, a afirmat Csaba Asztalos.

Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital luni, la ora 05.00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică – Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital. Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă. Femeia a născut pe trotuar, în faţa spitalului, asistată de echipajul de pe ambulanţă.

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din localitate ”are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.