Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CNCD, după afirmațiile lui ÎPS Teodosie despre femei: 'Nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe'

presedinte cncd

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la DigiFM că instituţia nu a sancționat și nici nu va sancţiona interpretări ale unei credinţe pentru că există o separaţie între stat şi culte.

Consiliul pentru Combaterea Discriminării îl va chema pe Arhiepiscopul Tomisului să dea explicații legate de declarațiile făcute la adresa femeilor.

Inclusiv Biserica Ortodoxă Română va fi întrebată dacă susține afirmațiile Arhiepiscopului, care a spus recent că femeia nu poate ocupa roluri importante în Biserică deoarece are „condiția slăbiciunilor sale” și „ea a început păcatul”.

CNCD nu va sancționa interpretări ale unei credințe, dacă se dovedește că așa stau lucrurile, a subliniat Asztalos, la Digi FM. „Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul - dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane - și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat șeful CNCD.

După ce Arhiepiscopia Tomisului s-a întrebat dacă nu cumva CNCD va sancționa în premieră un cult recunoscut oficial de statul român, șeful Consiliului a precizat că instituția pe care o conduce nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi o interpretările unei credințe religioase.

„Noi, ca instituţie de stat, în nicio speţă nu am şi nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe. Pentru că există o separaţie între stat şi culte, există o autonomie a cultelor. Fiecare cult îşi stabileşte propriile canoane şi propria dogmatică, iar statul, inclusiv CNCD, le respectă”, a mai spus Csaba Asztalos

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.