Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR a încheiat un parteneriat cu ANFPISDR pentru consolidarea învățământului dual din România

impacare intelegere

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) - Alexandru Cumpănașu și președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistemul Dual din România (ANFPISDR) – Ion Gabriel Bratu, au semnat luni, 20 mai, un Acord de Cooperare ce reprezintă un pas „extrem de important în procesul de educație ținând cont de complexitatea CNMR prin totalitatea membrilor săi și atribuțiile extrem de importante ale Autorității”, se arată în anunțul făcut de CNMR.

Citește și: UPDATE ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Un microbuz plin cu oameni a fost SPULBERAT de un TIR: Autoritățile au declanșat PLANUL ROȘU de intervenție

Acordul de Cooperare vizează cooperarea în activitatea de promovare și dezvoltare a învățământului dual din România din perspectiva dezvoltării de inițiative comune în vederea accelerării procesului de absorbție a fondurilor structurale din perioada 2014-2020 precum și design-ul perioadei 2020-2027 cu privire la aceste priorități.

„Învățământul dual reprezintă pentru CNMR și ANFPISDR unul din pilonii sistemului de învățământ românesc, dar și al sistemului de calificări solicitat de către angajatori publici sau privați. CNMR înțelege și susține rolul important al Autorității și va acorda tot sprijinul în vederea obținerii unui cadru legislativ și a resurselor adecvate importanței domeniului aflat în competența ANFPISDR”, mai arată sursa citată.

„Acordul încheiat astăzi reprezintă un element esențial în procesul de modernizare a învățământului românesc și cu precădere a învățământului dual. România are nevoie de tineri pregătiți care să își fi câștigat experiența și expertiza în perioada de școlarizare care să ofere angajatorilor persoane calificate și pregătite pentru domeniul în care activează. Din păcate, în acest moment, România are un mare deficit de corelare a planului de școlarizare raportat la nevoile pieței muncii. Ținând cont de competențele ANFPISDR sunt sigur că va exista o monitorizare mai clară a rezultatelor învățământului dual, dar și o încurajare pentru părinți și elevi în vederea participării la acest tip de program. CNMR cuprinde în interiorul său toți beneficiarii și actorii sectorului educațional putând astfel să joace un rol important în susținerea obiectivelor Autorității. De asemenea, CNMR se va constitui și într-un susținător în procesul de facilitare a parteneriatelor dintre școli și mediul privat ținând cont de componenta extrem de largă a mediului economic în cadrul CNMR (Camera de Comerț și Industrie a României, Patronate, agenți economici importanți, etc.)” a declarat Președintele CNMR Alexandru Cumpănașu.

„Acordul încheiat astăzi cu CNMR face parte dintr-un plan al Autorității de coagulare a tuturor actanților interesați și implicați în promovarea și susținerea dezvoltării învățământului profesional dual din România.Suntem la început de drum, știm ce avem de făcut și vom contribui, împreună, la modernizarea României. O forță de muncă bine pregătită și bine plătită va duce la îndeplinirea acestui deziderat. În acest sens în cadrul Autorității va fi creat un Consiliu Consultativ format din reprezentanți ai celor care investesc în susținerea învățământului profesional dual, astfel încât propunerile de dezvoltare a învățământului profesional dual să aibă sprijinul mediului economic din România”a declarat Președintele ANFPISDR, Ion Gabriel Bratu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.