Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR anunță că susține legea inițiată de Lia Olguța Vasilescu privind adopțiile

vebidoo.de
adoptie copil

Anunțul făcut de Ministrul Muncii și Justiției Sociale, doamna Lia Olguța Vasilescu este SUSȚINUT total de către Coaliția Națională pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR):

"Avem în plan, în perioada următoare, legea adopţiilor. E un proiect de suflet. Am rude care au încercat să adopte un copil care au văzut cât de greu e. Cunosc mult situaţii în care persoane care au luat în plasament un copil şi au vrut să-l adopte erau nevoite să renunţe la indemnizaţie. Vrem ca această indemnizaţie să se dea până la 18 ani chiar dacă îl adoptă", a declarat ministrul Muncii la România Tv.

În prezent legea adopțiilor este plină de birocrație și portițe către abuzuri ale celor care lucrează în Direcțiile Generale de Asistență Socială și Proecție a Copilului (DGASPC). O simplificare a legii și clarificare a răspunderii angajaților care o aplică poate conduce la reducerea drastică cazurilor de copii crescuți în afara unor medii familiale.

Amintim că CNMR a semnalat deja aceste aspecte cu săptămâni în urmă inclusiv podibile abuzuri ale unor angajați din aceste instituții și așteptăm concluziile doamnei ministru atât cu privire la DGASPC Bacău cât și cu privire la întregul sistem național, unde ne-au fost reclamate multiple abuzuri atât în procesul de adoptare a copiilor cât și în folosirea judicioasă a resurselor alocate pentru întreținerea acestor suflete sau îngrijirii bătrânilor și persoanelor cu handicap!

"Decizia ministrului muncii este una revoluționară pentru o țară îmbătrânită și anchilozată într un sistem statal defectuos cu privire la îngrijirea persoanelor defavorizate de soartă și mai ales a copiilor cărora li se refuză dreptul de a trăi în familii model din cauza unor vicii legislative sau ambiții or abuzuri ale unor funcționari uitați în aceste instituții sau angajsti pe alte criterii decât profesionalismul și aptitudinile necesare în administrarea unor relațiii speciale cu copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu handicap. Toate acestea trebuie să înceteze și o felicit pe dna Vasilescu pentru inițiativa de a începe cu legea adopțiilor", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.