Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR îl acuză pe primarul Brașovului că încurajează irendentismul maghiar prin recunoașterea publică a așa-zisului Ținut Secuiesc

tinutul secuiesc

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) condamnă gestul Primarului Municipiului Brașov, George Scripcaru, de a încuraja liderii extremiști maghiari prin prezența acestuia la cea de-a doua ediție a Festivalului Deliciilor Dulci organizat la Sântu Gheorghe în perioada 7-9 Septembrie a.c., alături de Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, precum și prin menționarea în cuvântul oficial a “Ținutului Secuiesc”, structură non-existentă și nerecunoscută de vreo autoritate publică românească.

Gestul domnului Scripcaru este cu atât mai grav cu cât în același timp în județul Covasna, a avut loc o ceremonie dedicată eliberării orașului Sfântu Gheorghe de sub ocupația austro-ungară, la care acesta NU a participat.

În acest an special, gestul este unul extrem de grav și alimentează propaganda iredentistă și revizionistă maghiară, care a jignit poporul român de nenumărate ori, prin gesturile și acțiunile publice.

”Acțiunea publică a domnului Scripcaru, este inacceptabilă și denotă fie dispreț față de istoria poporului român și a celor care s-au jertfit pentru unirea Transilvaniei la 1 Decembrie 1918, fie o lipsă de cunoaștere a istoriei recente. În ambele cazuri, sunt stupefiat de gestul domnului primar cu atât mai mult cu cât în același timp cu festivitățile maghiare, avea loc un eveniment cu adevărat important pentru orice român: împlinirea a 74 de ani de la eliberarea orașului Sfântu Gheorghe de sub ocupația hortystă. Acceptarea în discursul public a acestor denumiri ilegale, este din partea liderilor politici români extrem de gravă iar a celor din Ardeal, cu atât mai mult”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.