Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR: 'Kelemen Hunor instigă la nerespectarea legii de către primarii de etnie maghiară prin atacurile la adresa Guvernului'

kelemen hunor

Coaliția Națională pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR) apreciază ultima declarație a liderului UDMR drept cel mai mare atac asupra statului român și cetățenilor săi de la înființarea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Acesta a atacat Guvernul României pentru respectarea și aplicarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice. Aceasta declarație este un act de instigare la nerespectarea legii de aleșii locali de etnie maghiară, o încălcare gravă a Legii 75/1994 și încălcarea gravă a Constituției României începând cu articolul 16, alin. (2) "Nimeni nu este mai presus de lege".

Față de acest atac la adresa instituțiilor statului știrbite oricum de autoritate prin prevederile lacunare și limitative față de încălcarea și ofensa adusă însemnelor naționale, CNMR  va lua măsuri drastice: depunerea unei plângeri penale pentru instigarea la nerespectarea legii de către Guvern și intimidarea reprezentanților acestuia la nivel local de către un membru al Parlamentului și urgentarea de către Președintele României a procesului de retragere a celei mai importante decorații a statului român: Ordinul Steaua României în grad de Comandor pentru merite deosebite aduse poporului român. Reamintim că la sesizarea membrilor CNMR, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a votat deja și a luat decizia retragerii acestui ordin lui Kelemen Hunor.

În același timp față de această declarație și încălcarea voită a legii și nesocotirea avertismentelor Guvernului de către primarii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Miercurea Ciuc, CNMR va organiza în data de 4 Aprilie 2018 la Miercurea Ciuc un marș simbolic și pașnic, dar care să transmită un mesaj ferm către autoritățile locale care încalcă voit legea!

"Declarația lui Hunor stupefiază. După maltratarea Legii 75/1994 prin dezincriminarea ca infracțiune a ofensei adusă însemnelor statului, prefecții și autoritățile locale au rămas neputincioase în fața abuzurilor și atacului asupra însemnelor statului. Cu o "pedeapsă" de până la 5000 RON, prefecții sunt practic "dezbrăcați" de orice autoritate în fața încălcării legii. Însă tupeul liderului UDMR de a cere Guvernului să oprească aplicarea, până și așa simbolic, a Legii 75/1994 reprezintă deja o infracțiune ce trebuie cercetată de către instituțiile abilitate. Conform Constituției, NIMENI nu este mai presus de lege, nici măcar primarii de etnie maghiară", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, conform CNMR.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.