Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNN a prezentat ultimul studiu al CDC: Învăţământul online afectează sănătatea mentală şi starea de bine a copiilor şi părinţilor

Microsoft
copii online invatamant

Învăţământul online prezintă mai multe riscuri la adresa sănătăţii mentale şi stării de bine a copiilor şi părinţilor decât învăţământul obişnuit în şcoală, arată un studiu publicat de către Centrele americane de Control şi Prevenirea Bolilor (CDC), potrivit căruia este necesară o susţinere suplimentară în lupta împotriva efectelor pandemiei covid-19, relatează CNN.

Păriinţii copiilor care învaţă online sau combină învăţământul online cu învăţământul în şcoală raportează un risc sporit la 11 dintre 17 indicatori analizaţi cu privire la starea de bine a copiilor şi părinţilor, potrivit studiuului, publicat joi.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

Cercetători CDC au examinat în acest studiu răspunsuri în sondaje efectuate în perioada octombrie-noiembrie 2020 ale unui număr de 1.290 de părinţi cu copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 12 ani.

Aproximativ 25% dintre părinţii ai căror copii învaţă online sau combinat semnalează o deteriorare a sănătăţii mentale sau emoţionale a copiilor lor, în timp ce doar 16% dintre părinţii ai căror copii învaţă în şcoală semnalează o asemenea deteriorare.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

Copiii lor sunt mai puţin activi fizic, petrec mai puţin timp afară şi mai puţin timp cu prieteni, spun ei.

De asemenea, 54% dintre părinţii ai căror copii învaţă online semnalează o suferinţă emoţională, în timp ce doar 38% dintre părinţii copiilor care învaţă la şcoală acuză acest lucru.

Citește și: Video. Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, internat la Spitalul de Psihiatrie

Ei semnalează în mai mare măsură faptul că şi-au pierdut locul de muncă, griji cu privire la stabilitatea locului de muncă, provocări în creşterea copilului, un conflict între serviciu şi îngrijirea copilului şi dificultăţi de somn.

Părinţii copiilor care învaţă atât online, cât şi la şcoală, sunt mai afectaţi decât cei ai copiilor care învaţă în şcoală de o pierdere a locului de muncă şi de un conflict între serviciu şi îngrijirea copilului. Aproximativ 42% dintre ei raportează suferinţe emoţionale.

Citește și: Rareș Bogdan atenționează: Se încearcă atragerea cetățenilor europeni către idei precum egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale

Părinţii care nu sunt albi şi părinţi ai căror copii învaţă în şcoli publice sunt mai susceptibili ca odraslele lor să înveţe online.

Aproape 66% dintre părinţii hispanici şi 55% dintre părinţii afroamericani declară că copiii lor învaţă online, în timp ce doar 32% dintre părinţii albi raportează acest lucru.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire în forță: ‘Îl atenționez pe ministrul Lucian Bode că aștept extrem de rapid ca acest Corp de control să prezinte raportul, pentru că nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei’

Administraţia Joe Biden îndeamnă la o redeschidere a şcolilor în timpul pandemiei covid-19, iar CDC a publicat recent sfaturi în vederea deschiderii în siguranţă a şcolilor publice de la grădiniţă până în clasa a 12-a (k-12)

Însă unii experţi avertizează că învăţământul în şcoală nu face bine sănătăţii mentale a tuturor copiilor şi subliniază că unii copii agresaţi la şcoală sau care s-au simţit mai liberi în a se exprima de acasă şi nu în ierarhia socială a şcolii nu vor neapărat să se întoarcă în clasă.

Citește și: Turnătoria devine modă în ‘Noua Democrație’! După ce o consilieră USR de Timișoara a descins cu jandarmii la un restaurant, Drulă de la Transporturi se duce direct la DNA!

Iar unele dintre beneficiile percepute de către unii copii la începutul pandemiei - o independenţă mai mare şi competenţe mai bune în abilitatea de a planifica, rezolva probleme şi finalizare - ar putea fi încă valabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.